2022: άλλη μια χρονιά εξαιρετικών επιδόσεων για το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή»

Για 7η συνεχή χρονιά, το 2022 το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις. Με τη διάσωση σχεδόν 192 τόνων αξιοποιήσιμων περισσευούμενων τροφίμων από 36 λαϊκές αγορές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και την προσφορά των τροφίμων αυτών σε δεκάδες κοινωφελείς φορείς, το πρόγραμμα επετέλεσε με μεγάλη επιτυχία τον σκοπό του, αφού τα τρόφιμα αυτά στήριξαν χιλιάδες ανθρώπους σε επισιτιστική ανασφάλεια.

Τα αποτελέσματα αυτά δε θα είχαν επιτευχθεί χωρίς την αμέριστη στήριξη, εμπιστοσύνη και συμπαράσταση των εκατοντάδων πωλητών των λαϊκών αγορών, τις οποίες επισκέπτονται κάθε εβδομάδα οι εθελοντές του Μπορούμε. Οι πωλητές των λαϊκών αγορών γενναιόδωρα και έμπρακτα αποδεικνύουν κάθε εβδομάδα ότι η στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων και παράλληλα η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν θέματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητα τους. Επιλέγουν συνεπώς να προσφέρουν τα περισσευούμενα αξιοποιήσιμα τρόφιμα τους μέσω των εθελοντών του Μπορούμε σε κοινωφελείς φορείς, αντί να τα απορρίψουν.

Ένα μεγάλο «ευχαριστούμε» οφείλουμε όλοι και στους εκατοντάδες εθελοντές μας, οι οποίοι και αυτοί, κάθε εβδομάδα, με όλες τις καιρικές συνθήκες, επιλέγουν να βρίσκονται μαζί μας στις λαϊκές αγορές για να στηρίξουν το έργο του Μπορούμε και να προσφέρουν το πολύτιμο αγαθό του ελεύθερου χρόνου τους και της θετικής τους ενέργειας.

Μέσα στο 2022, όλοι μαζί οι συνεργάτες του «Μπορούμε στη Λαϊκή» (πωλητές των λαϊκών, εθελοντές του Μπορούμε, κοινωφελείς φορείς κλπ) καταφέραμε και πραγματοποιήσαμε 1.211 επισκέψεις σε λαϊκές αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στην επίτευξη των εξαιρετικών αυτών αποτελεσμάτων καθοριστικά συμβάλλει η συνεργασία με τους σταθερούς μας φίλους και συμπαραστάτες από την Αυστραλία του The Hellenic Initiative Australia, το οποίο μας υποστηρίζει αφενός χρηματικά, αφετέρου με τη συμβολή εθελοντών του από τα πρώτα βήματα του προγράμματος.

Με τη συμβολή όλων, συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμα καλύτερες επιδόσεις πάντα προς όφελος των συνανθρώπων μας και του περιβάλλοντος.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος