Εφηβεία: Η μεγάλη έκρηξη! – Μια σύγχρονη προσέγγιση της εφηβείας από την έμπειρη ψυχολόγο Σοφία Ανδρεοπούλου

efiveia-cover

Ένα σύγχρονο βιβλίο γραμμένο με αμεσότητα και κατανόηση, από την ψυχολόγο και παιδοψυχολόγο Σοφία Ανδρεοπούλου. Πρόκειται για έναν χρήσιμο οδηγό επιβίωσης για γονείς με παιδιά στην εφηβεία, ο οποίος θα συμβάλει στην ευρύτερη κατανόηση αυτής της περιόδου της ζωής των παιδιών, αλλά και στο πώς οι γονείς μπορούν να τη διαχειριστούν καλύτερα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση στους αυτοτραυματισμούς, στις αγχώδεις και διατροφικές διαταραχές, σύγχυση σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, ενώ όλο και περισσότεροι έφηβοι αντιμετωπίζουν κατάθλιψη. Ακριβώς για αυτό, η καλή σχέση ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά στη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής τους είναι κομβική και οι ενήλικες είναι σημαντικό να αναγνωρίσουν την επίδραση που ασκούν στους εφήβους.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ελληνική πραγματικότητα του σήμερα, η Σοφία Ανδρεοπούλου καταθέτει ένα εύληπτο βιβλίο που θα βοηθήσει τους γονείς να χτίσουν υγιείς σχέσεις με τα έφηβα παιδιά τους. Εστιάζει σε ζητήματα που έχουν αναδυθεί τα τελευταία χρόνια και, αντί να επικεντρώνεται μόνο στον ίδιο τον έφηβο, φέρνει στο προσκήνιο την τεράστια σημασία του να καλλιεργούν ενεργά οι γονείς μια καλή σχέση μαζί του και να λειτουργούν ως θετικά πρότυπα.

 

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο

Βία: 1.353 συλλήψεις ανηλίκων στην Ελλάδα μόνο τον Σεπτέμβριο του 2023.

Αυτοτραυματισμοί και κατάθλιψη.

Εξαρτήσεις από κινητό/διαδίκτυο και ουσίες.

Διαταραχές διατροφής.

Σύγχυση με ταυτότητα φύλου και σεξουαλικό προσανατολισμό.

Οι έφηβοί μας βουλιάζουν στη σύγχυση και στη βία.

Κι εμείς, οι γονείς τους, τι κάνουμε;

Τους γκρινιάζουμε, καβγαδίζουμε μαζί τους – και πνίγουμε κάθε ελπίδα τους μέσα στην τοξική αρνητικότητά μας!

Πρέπει να αλλάξουμε άμεσα στάση, πριν να είναι πολύ αργά.

Να ωριμάσουμε ως γονείς, να βελτιώσουμε τη σχέση μας μαζί τους – και να τους πείσουμε ότι αξίζει να ζουν!

Ελάτε να δούμε μαζί πώς θα στηρίξουμε τους εφήβους μας και πώς θα φτιάξουμε μια πιο ευτυχισμένη ζωή για όλη την οικογένεια!

Τίτλος Εφηβεία: Η μεγάλη έκρηξη!
Συγγραφέας Ανδρεοπούλου Σοφία
ISBN 978-618-220-613-3
Τιμή με ΦΠΑ (€) 17,70
Σελίδες 400
Κατηγορία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

andreopoulou

Γεια σας! Είμαι η Σοφία Ανδρεοπούλου, MSc, και είμαι ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος. Έχω εκπαιδευτεί στη συστημική οικογενειακή θεραπεία και έχω κάνει μεταπτυχιακό στην παιδοψυχολογία. Διατηρώ εδώ και πολλά χρόνια γραφείο στη Γλυφάδα Αττικής, όπου δουλεύω με εφήβους και ενήλικες που θέλουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή τους. Έχω μεταφράσει πολλά βιβλία ψυχολογίας και έχω γράψει δύο βιβλία συμβουλευτικής για γονείς που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και ένα μυθιστόρημα για παιδιά που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Αγαπάω τον γιο μου, τον άντρα μου, την Ελλάδα, τα ταξίδια, τα παιχνίδια, τη ζωή! Περισσότερα για μένα και τις ιδέες μου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μου: sophiaandreopoulou.gr

Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν επίσης

mama-fovamai

goneis-akouste-mas

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος