ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ELSEWHERE Η απεικόνιση μιας αόρατης πραγματικότητας

Το BOOZE Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. φιλοξενεί την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Κωνσταντακόπουλου elsewhere (ΑΛΛΟΥ) (σε κάποιον άλλον τόπο_προς κάποιον άλλον τόπο) από την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2023.

Για τον Ηλία Κωνσταντακόπουλο, η φωτογραφία, πέρα από τη μοναδική της ικανότητα να παράγει «πιστά» δυσδιάστατα αντίγραφα της ορατής για τον άνθρωπο πραγματικότητας, μπορεί να δημιουργήσει εικόνες αισθητικής απόλαυσης και εμπειρίες που δεν αποτελούν κατ’ ανάγκη ρεαλιστικές αναπαραστάσεις.

Η φωτογραφία του βασίζεται σε πρωτογενές υλικό «του ορατού», που, επεξεργασμένο ψηφιακά, οδηγεί την εικόνα σε φανταστικά πεδία, αποδίδοντας με προσωπικό τρόπο την απεικόνιση μιας αόρατης πραγματικότητας, με αποδέκτη το συναίσθημα του θεατή.

Ο Ηλίας Κωνσταντακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το Νοέμβριο του 1956 και σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς και Σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου.

Εργάστηκε ως διευθυντής φωτογραφίας στον κινηματογράφο και σχεδιαστής φωτισμού στο θέατρο. Επίσης, σχεδίασε το φωτισμό σε πολλούς μουσειακούς χώρους.

Έχει εκθέσει δουλειά του φωτογραφίας μικτής τεχνικής στη Galerie ‘f’και στο Πνευματικό Κέντρο του Παλαιού Φαλήρου.

Την έκθεση επιμελήθηκε η Χριστίνα Τζαμάλα.

Εγκαίνια: Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, στις 19.00.

Διάρκεια: Από 4 έως 18 Οκτωβρίου, καθημερινά, από 12.00 έως 20.00.

Είσοδος ελεύθερη

Χώρος: BOOZE Κ.Ο.Τ.Ε.Σ, 1ος όροφος, Κολοκοτρώνη 57 (μετρό Μοναστηράκι), Τ. 2114053733

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος