Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο Anuga: 60 Β2Β επαφές ελληνικών εταιρειών του κλάδου τροφίμων με γερμανικές επιχειρήσεις

Σημαντικές προσδοκίες για ενίσχυση των εξαγωγικών επιδόσεών τους στη Γερμανική αγορά, μέσα από 60 Β2Β επαφές, εξασφάλισαν ελληνικές εταιρείες παραγωγής τροφίμων συμμετέχοντας σε επιχειρηματική αποστολή στην Κολωνία, την οποία πραγματοποίησε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της κορυφαίας Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών, Anuga, από 7 μέχρι 10 Οκτωβρίου.

Στην αποστολή του Επιμελητηρίου, που αντιπροσωπεύει την Anuga στην Ελλάδα, μετείχαν έξι παραγωγικές εταιρείες. Πρόκειται για τις Aegean Agrofood και Γαλακτοκομικά Μυστακέλλη από την Λέσβο, Physis of Crete και Verdiakis Eleon από την Κρήτη, και Σ.N.KAKIΑΣ και Raks Πετράκης, που είχαν σειρά επαφών και συζητήσεων με μεγάλες επιχειρήσεις που εισάγουν και διανέμουν τρόφιμα σε όλη τη Γερμανία.

Μεταξύ άλλων, από γερμανικής πλευράς παρευρέθησαν στις συναντήσεις οι εταιρείες Salatino FoodDelicato Food ServicesEmporio MilosFeinkostZois GmbHAlles KretaVitaverdeSmekaITM FoodPolichronidis και Estia.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, που διήρκεσε η έκθεση, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 60 συναντήσεις με κύριο αντικείμενο την προώθηση αντιπροσωπευτικών ελληνικών προϊόντων με υψηλή ζήτηση στην αγορά της Γερμανίας, όπως είναι το ελαιόλαδο, τα τυροκομικά και γαλακτοκομικά και παρεμφερή αγαθά. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία στο πλαίσιο της έκθεσης να γνωρίσουν τις τελευταίες τάσεις και νέα προϊόντα από παραγωγούς άλλων χωρών και να αποκτήσουν εικόνα του ανταγωνισμού στις ξένες αγορές που στοχεύουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην Anuga μετείχαν 7.900 εκθέτες από 118 χώρες, ενώ τον εκθεσιακό χώρο επισκέφθηκαν περισσότεροι από 140.000 επαγγελματίες έμποροι και διανομείς τροφίμων από 200 χώρες.

Με τις επιχειρηματικές αποστολές που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις και σε διάφορες χώρες και ηπείρους, συμβάλλει στην διεθνή δικτύωση και εξαγωγική  διείσδυση των μελών του, σε αγορές ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι το πλάνο του 2024 περιλαμβάνει επισκέψεις σε Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ασία, Λατινική Αμερική και Η.Π.Α.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των επιχειρηματικών αποστολών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, τηλ. 210 64 19 026, E-Mail: y.patsiavos@ahk.com.gr.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος