Εντυπωσιακή η παρουσία της Αττικής στην κορυφαία έκθεση της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας στο Λονδίνο WORLD TRAVEL MARKET

Δύο σημαντικές διακρίσεις παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης: «AthensBest City Break Destination 2022» και «AthensBest Culture Destination 2022»

Γ. Πατούλης: «H  Αττική, ένας από τους πλέον εδραιωμένους και εμβληματικούς προορισμούς της χώρας με σημαντική αναπτυξιακή δυναμική»

Η Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή της στην κορυφαία έκθεση της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας στο Λονδίνο  World Travel Market, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες. Επιπρόσθετα η Περιφέρεια Αττικής επισφραγίζοντας την μοναδικότητά της, απέσπασε δύο σημαντικές  βραβεύσεις,  «AthensBest City Break Destination 2022» και «AthensBest Culture Destination 2022». Η ιδιαίτερη βαρύτητα που δίδεται από την Περιφέρεια Αττικής για παγκόσμια τουριστικά γεγονότα όπως το συγκεκριμένο, σηματοδοτήθηκε με την παρουσία του ίδιου του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Βασικός στόχος της Περιφέρειας Αττικής, με τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη έκθεση, ήταν η προσέγγιση της Βρετανικής αγοράς και όχι μόνο, προβάλλοντας το μήνυμα ότι η Αττική αποτελεί έναν προορισμό που χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία και μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων των ανθρώπων που θα την επιλέξουν για τις διακοπές τους. Στην έκθεση προβλήθηκαν οι μοναδικοί τουριστικοί προορισμοί της Αττικής, αλλά και οι διαφορετικές μορφές θεματικού τουρισμού της, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, κ.ά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο και στην έκθεση, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με  τη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου, με το  Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, τη Διευθύντρια του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου κ. Σκαρβέλη, στελέχη της Πρεσβείας,  περιφερειάρχες,  εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς, εκθέτες,  κ.α.  Τον κ. Πατούλη στην έκθεση συνόδευαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης  Τουρισμού  Α. Κολυβά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουριστικής Προβολής  Μ. Παντελούς. Το Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας. Το συντονισμό της Ελληνικής παρουσίας είχε ο ΕΟΤ, ενώ η χώρα μας συμμετείχε με 80 συνολικά εκθέτες. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής φιλοξενήθηκαν επίσης ο Δήμος Πόρου και ο Δήμος Πειραιά με εκπροσώπους τους. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  για την βιωσιμότητα του Τουρισμού της Ελλάδας από τον ΕΟΤ και τη Ναυτεμπορική,  η Αττική ήταν η τιμώμενη περιφέρεια!

Στο πλαίσιο της έκθεσης  πραγματοποιήθηκαν τριάντα (30) προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) και η ανταπόκριση των Βρετανών επαγγελματιών υπήρξε ιδιαιτέρως ενθαρρυντική αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για ακόμα μεγαλύτερες ροές Βρετανών επισκεπτών προς την Αττική.

 

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος