Φτώχεια στην Ελλάδα 2022: η φωνή των ανθρώπων σε καιρούς ανισότητας και κρίσης Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022,

από τις 10:00 ως τις 14:00,

στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50.

Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της έρευνας του Δικτύου όπως αποτυπώνονται στην  Α ναφ ο ρ ά  γι α  τη  Φτ ώχ εια  σ την  Ελλ άδα   20 22  και συγκεκριμένα οι συνθήκες της φτώχειας στη χώρα μας και οι επιπτώσεις στους τομείς της ενέργειας, της υγείας και της στέγης.

Στην Αναφορά παρουσιάζονται Μαρτυρίες ανθρώπων που βιώνουν φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό ενώ γίνεται παρουσίαση στατιστικών δεδομένων, τάσεων για τη φτώχεια, ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων καθώς και μέτρων που απαιτούνται για τη μείωσή της. Στην Αναφορά αποτυπώνεται η εμπειρία των οργανώσεων-μελών του Δικτύου και άλλων κοινωνικών οργανώσεων, που συμμετείχαν στη  σχετική  έρευνα  μέσω  ερωτηματολογίων.  Ο  αριθμός  των οργανώσεων που συμμετείχαν στην έρευνα είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά.

…Δεν έχω χρήματα και δεν έχω δουλειά. Πώς θα μπορέσω να πληρώσω τους λογαριασμούς; Δεν υπάρχει πραγματική βοήθεια. Έχω όλα τα απαραίτητα έγγραφα αλλά δεν βοηθάει κανείς…Ε. 39 χρονών, πρόσφυγας από το DRC (ΒΑΒΕΛ)

…Ζητάμε τα πάντα και ότι μπορεί να μας δώσει κανείς το δεχόμαστε. Δεν είμαστε αχάριστοι αλά τα χρόνια είναι πολύ δύσκολα. Στην καθημερινότητα μας ωστόσο μας λείπουν βασικά πράγματα όπως

είναι οικιακές συσκευές, επίσης δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ρεύμα γιατί είναι πολύ ακριβό και άλλα… (Ένωση Κυριών Δράμας)

…”Μετά από δύο χρόνια που ζω στην Αθήνα με διώχνουν από το διαμέρισμα που μου δίνει ο φορέας επειδή πήρα την άδεια διαμονής. Μου λένε ότι πρέπει να νοικιάσω σπίτι και να βρω μια δουλειά να το συντηρώ. Βρήκα δουλειά, μένω σ ένα υπόγειο διαμέρισμα μαζί με 7 συγκατοίκους και τρώω από (το) συσσίτιο (της) οργάνωσης… Ζω χωρίς καμία αξιοπρέπεια.» David,

22χρονών από τη Νιγηρία (ΔΙΟΤΙΜΑ)

…Είναι σκληρό, να ζεις στους δρόμους. Για μένα δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Κατερίνα, 80 χρονών, άστεγη (Γιατροί του Κόσμου)

Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη Αναφορά για τη Φτώχεια στην Ελλάδα, πουσυντάσσει το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας. θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντρέας Παπασταματίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στο σύνδεσμο https://us02web.zoom.us/j/88616451079?pwd=dG1XdFI5NUJ1NmtkcVllWnI0Z VFHUT09

Δείτε εδώ το facebook event

https://www.facebook.com/events/391372699839673/?ref=newsfeed

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στα τηλ. 211 4055585 και 6974510976.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος