Μνημόνιο συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στην επαγγελματική εκπαίδευση

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Νικ. I. Θεοχαράκης Α.Ε., Τάκης Θεοχαράκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «1ο Open Day, Επαγγελματική-Τεχνική Εκπαίδευση» της ΔΥΠΑ, παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 30 Ιουνίου.

Σκοπός του μνημονίου είναι η συνεργασία σε θέματα αναμόρφωσης και επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών των σχετικών ειδικοτήτων στον κλάδο του αυτοκινήτου, όπως «Τεχνικός Αμαξώματος», «Τεχνικός Ηλεκτρικών Συστημάτων Συμβατικών και Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων» και «Μηχανές και Συστήματα Συμβατικών και Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων», που παρέχονται από τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ, ώστε να ευθυγραμμιστούν με τις σύγχρονες απαιτήσεις του κλάδου, καθώς επίσης και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων των ΕΠΑΣ.

Επίσης, η ΔΥΠΑ με τη συνεργασία της Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., θα αναπτύξει ολοκληρωμένες στρατηγικές επικοινωνίας, για την ενημέρωση των νέων σχετικά με τα προγράμματα μαθητείας που παρέχουν οι ΕΠΑΣ και τις επαγγελματικές ευκαιρίες των μαθητών μετά την αποφοίτησή τους στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Η νέα αυτή συνεργασία υπογραμμίζει τη δέσμευση της ΔΥΠΑ για την ουσιαστική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθιστώντας την πιο ελκυστική, στοχευμένη και ανθεκτική στο μέλλον, συνδέοντας τα προγράμματα σπουδών με τις ανάγκες τις πραγματικής οικονομίας και τις ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις, συμβάλλοντας στην προετοιμασία των νέων για το διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον, στο πλαίσιο  της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης.

 

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος