Ο «παλμός» του Σ.Ε.Γ.Ε. «χτύπησε» δυνατά στο επίκεντρο της 86ης ΔΕΘ!

Στην «καρδιά» της 86ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, βρέθηκε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., πραγματοποιώντας εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την σύγχρονη Ελληνίδα Επιχειρηματία αλλά και για όλη την οικογένεια.

Δηλώνοντας δυναμικά το παρών από την πρώτη κιόλας μέρα της φετινής ΔΕΘ, το Σάββατο 10/9,  ο Σ.Ε.Γ.Ε. σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, διοργάνωσαν την εποικοδομητική συζήτηση με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & Διπλωματία», φέρνοντας το Σύνδεσμο στο επίκεντρο της 86ης ΔΕΘ. Στην εκδήλωση, με  την παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, του Ευρωβουλευτή κ. Σ. Κυμπουρόπουλου και εκπροσώπων σχετικών φορέων, εξετάστηκαν τρόποι με τους οποίους μπορούν οι γυναίκες επιχειρηματίες με την βοήθεια της πολιτείας, συλλόγων επιχειρηματικότητας αλλά και με προσωπική πυγμή, να ξεπεράσουν εθνικά και διεθνή εμπόδια που παρουσιάζονται στο δρόμο τους και να προχωρήσουν δυναμικά σε επιτυχημένες καριέρες.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος η συνεργασία μας με το Υπουργείο Εξωτερικών, και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους αγαπητούς συνομιλητές και συνομιλήτριες για την συμβολή τους στην πάντα επίκαιρη συζήτηση για την γυναικεία επιχειρηματικότητα ως μορφή επίτευξης της διπλωματίας», ανέφερε η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., κα Λίνα Τσαλταμπάση, κλείνοντας την εκδήλωση.

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της φετινής ΔΕΘ, για το μέλλον του Συνδέσμου, αποτέλεσε η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Σ.Ε.Γ.Ε. και της ICC Women Hellas, το οποίο επιδιώκουμε να αποτελέσει την αρχή μιας μακροχρόνιας, εποικοδομητικής και δυνατής συνεργασίας, μεταξύ των δύο οργανισμών , τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας αλλά και η ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, μέσα από στοχευμένες κοινές δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σε  όλη  τη  διάρκεια λειτουργίας της 86ης ΔΕΘ, ο Σύνδεσμος, μέσα από  καθημερινά βιωματικά εργαστήρια που διοργάνωσε με την υποστήριξη της HELEXPO, κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των μικρών και μεγάλων επισκεπτών. Νέοι, γυναίκες και παιδιά, εκπαιδεύτηκαν  πάνω στην Κυκλική Οικονομία και Πράσινη Ανάπτυξη, μαθαίνοντας για την  βιωσιμότητα και την ανακύκλωση, δίνοντας «νέα ζωή» σε «άχρηστα αντικείμενα», αλλά και αναπτύσσοντας τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όχι μόνο στην εργασία τους αλλά και στην καθημερινή ζωή τους.

Αξιοσημείωτο γεγονός της φετινής ΔΕΘ για τον Σύνδεσμο, αποτελεί η βράβευση του Σ.Ε.Γ.Ε. και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής  από τη   Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, με θέμα τη “Μεταρρύθμιση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος”, την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, με αφορμή την πρόκριση στο Διαγωνισμό Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2022, #ΕΕΡΑ2022, για την Ενεργειακή Κοινότητα WEnCoop, μία πρωτοβουλία του Σ.Ε.Γ.Ε. Κατά την παραλαβή του βραβείου η Πρόεδρος κα Τσαλταμπάση  ευχαρίστησε  για  τη  μεγάλη τιμή της ανάδειξης  του Σ.Ε.Γ.Ε. σε Εθνικό Νικητή  για την Ενεργειακή  Κοινότητα WEnCoop και ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για την άψογη συνεργασία καθώς και τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης για την στήριξη και την εμπιστοσύνη της προς τον Σύνδεσμο.

«Η  φετινή συμμετοχή του Σ.Ε.Γ.Ε. στην 86η ΔΕΘ μας έδωσε την ευκαιρία να αναλάβουμε ενεργό ρόλο στην διάδοση της αξίας της Πράσινης και Κυκλικής Οικονομίας, και να συνεχίζουμε με ενθουσιασμό και όρεξη να προσφέρουμε στην κοινωνία γύρω μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στους συνεργάτες του Συνδέσμου για την πραγματικά αξιέπαινη δουλειά τους όλες αυτές τις ημέρες, αλλά και στους συμμετέχοντες των εργαστηρίων για τη μεγάλη προσέλευσή του.», ανέφερε ,κάνοντας  απολογισμό  της  συμμετοχής ,  η κα. Τσαλταμπάση.

Η επιτυχής  συμμετοχή του Σ.Ε.Γ.Ε. στην 86η ΔΕΘ ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες προοπτικές και εγγυάται την δυναμική πορεία του στο μέλλον.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος