Πρόσκληση συμμετοχής στα “Εργαστήρια Ιδεών” του Έργου Audit2Measure ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη των “Εργαστηρίων Ιδεών” που διοργανώνει το έργο Audit2Measure, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE για το Περιβάλλον και τη Δράση για το Κλίμα.

Σκοπός αυτών των εργαστηρίων είναι να παρέχουν έναν χώρο συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών όπου θα παρουσιαστούν οι πιο σύγχρονες τάσεις και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τη διαχείριση της ενέργειας στη βιομηχανία.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό αυτό έργο μαζί με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τον ΠΟΒΑΣ καθώς και οργανισμούς και ερευνητικά κέντρα από πέντε ακόμη χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα την Ιταλία, την Γερμανία, την Ισπανία, την Τσεχία και την Ολλανδία.

 Συγκεκριμένα, τα Εργαστήρια Ιδεών αποσκοπούν στην:

  • Παρουσίαση αποτελεσματικών τεχνικών και πρακτικών για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στη βιομηχανία.
  • Συζήτηση και προώθηση βέλτιστων πρακτικών που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε επιχείρηση.
  • Υποστήριξη κατα τη λήψη αποφάσεων για την υλοποίηση μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, ενισχύοντας την δέσμευση σας προς τη βιωσιμότητα.

XΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα Εργαστήρια Ιδεών θα πραγματοποιηθουν μέσω διμερών συναντήσεων μεταξύ των εμπειρογνωμόνων του έργου Audit2Measure (ΕΜΠ, ΠΟΒΑΣ, Επιμελητήριο Κορινθίας) και της κάθε επιχείρησης.

Τα Εργαστήρια Ιδεών θα υποστηρίξουν τα διοικητικά στελέχη των επιχειρήσεων για την υιοθέτηση μέτρων ενεργειακής εξοικονόμησης που προκύπτουν από τους ενεργειακούς ελέγχους. Τα μέτρα θα παρουσιαστούν, κυρίως, από την οικονομική τους πλευρά αλλά θα δοθεί έμφαση και σε άλλα οφέλη, όπως ζητήματα πολιτικής και κανονιστικού πλαισίου, ενεργειακά και περιβαλλοντικά κριτήρια, ζητήματα ποιότητας, μάρκετινγκ και ανταγωνιστικότητας κ.α.

  • Χρονικός ορίζοντας: Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2023
  • Τύπος συνάντησης: Συνδυασμός συντονισμένων συζητήσεων και σύντομων παρουσιάσεων
  • Τρόπος: Διαδικτυακά ή με φυσική συνάντηση
  • Διάρκεια συνάντησης: 2-3 ώρες ανάλογα με την διαθεσιμότητα και τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης
  • Κύρια στόχευση: Η οικονομική πλευρά των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας και η αντιμετώπιση των εμποδίων εφαρμογής των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας
  • Eπικοινωνία:

ΕΜΠ: Δρ Ιωάννα Μακαρούνη, HMMY, ΕΜΠ, imakar@epu.ntua.gr ΠΟΒΑΣ: Δρ Στέλιος Λαμπρακόπουλος, slamprako@gmail.com

Επιμελητήριο Κορινθίας: Πένυ Λάσκα, diaxeiristiki@korinthiacc.gr

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος