Στις παγκόσμιες καλές Πρακτικές η 5η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΣΕΓΕ

Στην Ελλάδα η διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας το 2025

Τα πεπραγμένα της «5ης Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», παρουσίασε η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα. Αποστολίνα Τσαλταμπάση ταξιδεύοντας στο Παρίσι, ώστε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τον Σ.ΕΓ.Ε, στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Γυναικείων Επιχειρηματικών Οργανώσεων FCEM – Femmes Chefs D’Entreprises Mondiales.
Μετά την παρουσίαση στην ολομέλεια των Προέδρων η διοργάνωση της 5ης Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητάς αναγνωρίστηκε ως παγκόσμια Καλή Πρακτική και αποφασίστηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο FCEM να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα το 2025 σε συνδιοργάνωση με την 6η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας!
Όπως τόνισε η Πρόεδρος του ΣΕΓΕ, κα Λίνα Τσαλταμπάση,
« η επιτυχία με την οποία στέφθηκε η 5η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – Female Entrepreneurial Week, αυτό το Διεθνές πολυσυνέδριο που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., σε συνεργασία με την OECON Group, έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 7-10 Νοεμβρίου 2023 στο Grand Hotel Palace.
Είχε συνολικά περισσότερους από 600 συνέδρους από 30 διαφορετικές χώρες και 50 ομιλητές σε 6 διαφορετικές θεματικές και είναι η εγγύηση ότι θα διοργανώσουμε ένα εξαιρετικό Παγκόσμιο Συνέδριο το 2025.
Άλλωστε το 70ο Παγκόσμιο Συνέδριο FCEM στο Παρίσι είχε μια εξαιρετική δυναμική και κοινά χαρακτηριστικά με το δικό μας πολυσυνέδριο. Συμμετείχαν 800 Σύνεδροι από 70 χώρες, και ο Σύνδεσμος αποτελεί εγγύηση στη διαχείριση μιας αντίστοιχης οργάνωσης για το 2025.

Female Enterpreneurial Week, Women In Business & Science
Η 5η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ανέδειξε την απίστευτη δύναμη και δημιουργικότητα των γυναικών στον χώρο της επιχειρηματικότητας. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, υλοποιήθηκαν μια σειρά από εντυπωσιακές εκδηλώσεις, εκπαιδεύσεις και ακούστηκαν επιτυχημένες ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την ανθεκτικότητα αλλά και τα επιτεύγματα των γυναικών επιχειρηματιών. Οι συμμετέχουσες παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, μοιράστηκαν εμπειρίες και αλληλοεπίδρασαν με άλλες επιχειρηματίες και επαγγελματίες καθώς η ανταλλαγή ιδεών και η ενίσχυση της κοινότητας της γυναικείας επιχειρηματικότητας αποτέλεσαν τα κεντρικά στοιχεία της εκδήλωσης.
Για ακόμη μια χρονιά η «5η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» αποτέλεσε έναν πυρήνα δύναμης και έμπνευσης για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
Η Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας – FCEM, κα Marie Christine Oghly δήλωσε: «Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας – Σ.Ε.Γ.Ε., και στη δυναμική του. Άλλωστε το διαπιστώσαμε και οι ίδιες στην τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, ως φιλοξενούμενες του Συνδέσμου. Το σύνολο των εκπροσώπων της Παγκόσμιας Γυναικείας Επιχειρηματικής Κοινότητας ανυπομονεί να βρεθεί στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2025 στο 72ο Συνέδριο μας, όπου θα γιορτάσουμε και τα 80 χρόνια του FCEM».
Ως Σ.Ε.Γ.Ε δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προωθούμε την ισότητα και την ενδυνάμωση των γυναικών στην επιχειρηματική κοινότητα και στοχεύουμε σε δράσεις που θα φέρουν περισσότερη καινοτομία και επιτυχία!
Η «5η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, της ΓΣΕΒΕΕ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την BSEC: Green Energy Network.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος