Το Επιμελητήριο Λάρισας, στηρίζοντας την προβολή των τοπικών προϊόντων, με 2 επιχειρήσεις μέλη του μαζί και με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη  μεγαλύτερη έκθεση οίνων- ποτών στον κόσμο, την PROWEIN 2024

Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι δύο (2)  λαρισαϊκές επιχειρήσεις  πρωταγωνίστησαν για ακόμα μια χρονιά στην Prowein  2024, τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού και ποτών στην Ευρώπη, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Εντυπωσίασε γενικότερα η ελληνική συμμετοχή στην Prowein 2024, ( 10 – 12 Μαρτίου 2024)  και η Ελλάδα αντιπροσωπεύθηκε από περισσότερα από 100 οινοποιεία και αποσταγματοποιεία, ενώ προσέλκυσε 5.400 οινοποιούς από 65 χώρες και 47.000 εμπορικούς επισκέπτες από 135 χώρες.

Το εθνικό περίπτερο φιλοξένησε 84 σημαντικούς οινοποιούς και παραγωγούς αποσταγμάτων που συμμετείχαν αυτόνομα ή με την στήριξη των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος.

Με στόχο την αρτιότερη προβολή του ελληνικού κρασιού και των Ελλήνων εκθετών, ο διοργανωτής της ελληνικής συμμετοχής  Enterprise Greece σε συνεργασία με το γνωστό Σομελιέ, Γρηγόρη Μιχαΐλο, οργάνωσε και λειτούργησε χώρο ελεύθερης γευσιγνωσίας (Free Tasting) με 100 εξαιρετικές ετικέτες κρασιού και χώρο σεμιναρίων (Masterclasses), όπου δύο εξαίρετοι Masters of Wine, η Γερμανίδα Caro Mauro και ο Βρεττανός Dimitri Walters, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια των τριών ημερών μια προσεκτικά επιλεγμένη θεματολογία για το ελληνικό κρασί, στο πολύ απαιτητικό κοινό της έκθεσης.

Χιλιάδες ξένοι επισκέπτες κατέκλυσαν το εθνικό περίπτερο και δοκίμασαν τη μεγάλη ποικιλία κρασιών που παρουσιάστηκαν, τόσο στο χώρο ελεύθερης γευσιγνωσίας (Free Tasting) του εθνικού περιπτέρου όσο και στα περίπτερα των εκθετών.

Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κ. Βασίλης Κοΐνης, και η Οικονομική και Εμπορική Ακόλουθος, κα  Φρίντα Γεωργίου, Γραμματέας ΟΕΥ του εμπορικού τμήματος του Προξενείου του Ντίσελντορφ.

Οι τοπικές επιχειρήσεις μέλη μας που έλαβαν μέρος στην έκθεση είναι οι κάτωθι:

  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΓΑΣ Ο.Ε. – ΚΤΙΜΑ Δ. ΜΙΓΑΣ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
  2. ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Τον φορέα μας εκπροσώπησε στην έκθεση ο Διοικητικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γιακουβής μαζί με την υπάλληλο κα Άννα Σαρμαντά.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος