Με τη συνδιοργάνωση και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής το 4ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, στο Ζάππειο

Γ. Πατούλης : «Θέλουμε υγιείς επιχειρήσεις και ίσες ευκαιρίες εργασίας για όλους. Στόχος μας να γίνει η Αττική μία Περιφέρεια-Πρότυπο χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ανισότητες»

Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας να συνεχίσει να συμβάλλει με συγκεκριμένες δράσεις στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες εργασιακού πληθυσμού αλλά και στη διασφάλιση της ισότητας του ανθρώπινου δυναμικού, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας το 4ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε στο Ζάππειο από το Σωματείο ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (www.kean.gr)-, με τη συνδιοργάνωση και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου χαιρέτισαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Μιχαηλίδου, η Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ε. Καϊλή (διαδικτυακά) και η Επίτροπος Ισότητας της Κομισιόν Έλενα Νταλί (διαδικτυακά).

Τον κύριο Πατούλη υποδέχθηκε ο Σταύρος Μηλιώνης Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΑΝ & Ιδρυτής DiversityCharterGreece.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις Ελληνικές επιχειρήσεις, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019.

Γ. Πατούλης : Προτεραιότητά μας η εξάλειψη των διακρίσεων στο επιχειρείν

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης μίλησε με θέρμη για την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη δημιουργία της Χάρτας Διαφορετικότητας, η οποία έχει την ανάδειξη των θεμάτων διαφορετικότητας, αποδοχής, ένταξης και ίσων ευκαιριών στις επιχειρήσεις, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο και συνεχάρη το Σωματείο ΚΕΑΝ «Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων» – ένα πραγματικό κύτταρο προώθησης της Διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις, που έχει αναλάβει το ρόλο υλοποιητή της χάρτας διαφορετικότητας στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Αττικής στήριξε από την πρώτη στιγμή το όλο εγχείρημα, επισημαίνοντας πως «η υποστήριξη των δράσεων της Χάρτας, είναι απολύτως συμβατές άλλωστε με τις βασικές στρατηγικές της Περιφέρειας Αττικής. Τόσο στο επίπεδο εξάλειψης των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού, όσο και στην πολύπλευρη και διαρκή στήριξη της επιχειρηματικότητας, ιδίως κάτω από το δυσμενές περιβάλλον που διαμόρφωσε η πανδημική κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία και το παγκόσμια ασταθές ενεργειακό τοπίο».

Patoulis Zappeio, Women In Business & Science

«Είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξο το γεγονός ότι, σήμερα στη χώρα μας, περισσότερες από 250 εταιρίες και φορείς, με πάνω από 80,000 εργαζομένους, στην πλειοψηφία τους στην Αττική έχουν υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας μετασχηματίζοντας την εταιρική τους κουλτούρα και ενσωματώνοντας πρακτικές αποδοτικής ένταξης διαφορετικών εργαζομένων» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Μετράμε συνεπώς ήδη, πολύ σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση των ίσων ευκαιριών στην εργασία και στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που σε διεθνές επίπεδο όλο και περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πλέον ενσωματώσει στη λειτουργία τους τα κριτήρια (ESG), ενάντια στις ανισότητες και τον εργασιακό αποκλεισμό.

Εταιρείες που συμμετείχαν σε διεθνείς έρευνες, δήλωσαν πως υιοθετώντας ανάλογη πολιτική, κατάφεραν να έχουν υψηλότερη δημιουργικότητα, καινοτομία, ισχυρότερη διακυβέρνηση και μεγαλύτερη κερδοφορία αυξάνοντας τα έσοδά τους κατά 20%.».

«Η διαφορετικότητα είναι ένδειξη εργασιακής κουλτούρας πολιτισμού»

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις συνέπειες της πανδημίας, τονίζοντας διαμόρφωσε ένα ρευστό περιβάλλον στο επιχειρηματικό περιβάλλον, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: Η πανδημία ήρθε για να κάνει σαφές πόσο ρευστά είναι όλα και ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο στον επιχειρηματικό κόσμο, ξαφνικά μπορεί να γίνει και «αλλιώς». Η βιώσιμη επιχείρηση του αύριο είναι αυτή που στοχεύει να κάνει πράξη την ευελιξία και την προσαρμοστικότητά σε όλα τα επίπεδα, καθώς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα  προσαρμόζονται στις αλλαγές και τις προκλήσεις θα τις  μεταφράζουν σε ευκαιρίες.

«Η Περιφέρεια Αττικής, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα Περιφερειάρχη, έχει μία ουσιαστική δέσμευση: Nα αποτελεί Περιφέρεια χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ανισότητες. Για το σκοπό αυτό εφαρμόζουμε προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας, ενδυνάμωσης ειδικότερα της γυναικείας επιχειρηματικότητας,  ενίσχυσης των πληττόμενων επιχειρήσεων λόγω πανδημίας, και ανάδειξης της καινοτομίας με ενιαία χρηματοδοτικά προγράμματα. Αποτελεί προσωπική μου πεποίθηση πως η διαφορετικότητα είναι ένδειξη εργασιακής κουλτούρας πολιτισμού και είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη σταθερή βούληση του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου να αγκαλιάσει τη Χάρτα Διαφορετικότητας. Οφείλουμε να συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε κλείνοντας.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος