Στο λιμάνι Λαυρίου εγκρίθηκε το πρώτο Υδάτινο Πεδίο της Αττικής, για πτήσεις υδροπλάνων

Στην Αττική και συγκεκριμένα στο λιμένα Λαυρίου εγκρίθηκε το πρώτο Υδάτινο Πεδίο, κατόπιν αίτησης που υπέβαλε ο «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.» στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) η οποία και εγκρίθηκε αρμοδίως από το ΓΕΝ σε συνεργασία με τη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.», φορέας Διαχείρισης του Λιμένα Λαυρίου, ανέλαβε τη σημαντικότατη πρωτοβουλία να  προχωρήσει στην έγκριση Υδάτινου Πεδίου το οποίο θα εξυπηρετήσει ανάγκες μετακίνησης τουριστών αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Λαυρίου προς τα νησιά, κυρίως, των Κυκλάδων.

Ακόμα η λειτουργία του Υδάτινου Πεδίου θα δημιουργήσει την πολύ θετική συνέργια κρουαζιεροπλοίων με υδροπλάνα, γεγονός που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Λαύριο καθώς θα παρέχεται η δυνατότητα περιηγητικών πτήσεων (Sightseeing flights) σε κοντινά νησιά των Κυκλάδων.

Η παροχή αυτής της υπηρεσίας θα καταστήσει το λιμάνι του Λαυρίου ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια καθώς οι πελάτες τους  θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να κρατήσουν στη μνήμη τους τα αξιοθέατα των διακοπών τους με ένα μοναδικό τρόπο, από αέρος.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος