Αλλάζει την παραγωγή και την οικονομία η τεχνητή νοημοσύνη – Εκδήλωση από το ΕΒΕΘ και από το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Η τεχνητή νοημοσύνη στο επιχειρείν βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργανώθηκε χθες από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

Χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης και ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, κ. Παναγιώτης Κετικίδης.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Θεόδωρος Αξιλιθιώτης, που παρέχει υπηρεσίες κατάρτισης στο ΕΒΕΘ.

Για τις εφαρμογές και τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην επιχειρηματική πραγματικότητα μίλησε ο κ. Αναστάσιος Νταμπίζας, Business Development Manager, South-East European Research Centre (SEERC). Ο κ. Νταμπίζας αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία της τεχνητής νοημοσύνης και στους χρονικούς σταθμούς ανάπτυξής της φτάνοντας μέχρι και το μέλλον, όπως προδιαγράφεται από έρευνες, οι οποίες αποτυπώνουν το αύριο της Artificial Intelligence (A.I.). Ακόμη, περιέγραψε τις πολλές εφαρμογές της A.I. στη βιομηχανική παραγωγή, στην τηλεματική, στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά και στη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει σε θέματα διεκπεραίωσης επαγγελματικών καθηκόντων.

Από την πλευρά του, ο κ. Φωκίων Τασούλαs, Group Innovation & Technology Director του ομίλου ΤΙΤΑΝ, παρουσίασε το case study της εταιρείας, η οποία έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια την A.I. στην παραγωγή της επιτυγχάνοντας πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα στη βελτίωση της παραγωγικότητας και τη μείωση των απαιτούμενων κεφαλαίων κίνησης της εταιρείας.

Στο πεδίο της εκπαίδευσης και των digital sustainable skills με την παρουσίαση σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος αναφέρθηκε η κα. Dilay Celebi, Senior Researcher & Professor, South-East European Research Centre (SEERC).

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος