Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στο 1ο Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

Με το χαιρετισμό του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Ετήσιου Συνεδρίου που διοργανώνει η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Ι.Η.Ε.Α.), με τίτλο «Εφημερίδες 2024». Σκοπός του Συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, είναι η ανάδειξη των ζητημάτων που αφορούν τόσο το παρόν όσο και το μεσοπρόθεσμο μέλλον του Τύπου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ξεκινώντας το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αξία και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει ο έντυπος Τύπος, τονίζοντας ότι «πάντα θα παίζει το ρόλο του, είτε ποσοτικά, είτε ποιοτικά εις την εξέλιξη του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Στη συνέχεια, ο κ. Τασούλας αναφερόμενος στην νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η τεχνολογική εξέλιξη στο πεδίο του Τύπου, ανέφερε ότι ο έντυπος Τύπος συνοδεύεται από μία «γοητεία», αυτή τη γοητεία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «μπορούν να τη δώσουν μόνο οι έντυπες εφημερίδες». «Διότι ενώ ο κατακλυσμός έρχεται από το ηλεκτρονικό σύστημα, από το ψηφιακό σύστημα, από την ψηφιακή σφαίρα, αυτός ο κατακλυσμός συνδυάζεται με κάτι που είναι πολύ κουραστικό, ακόμη και για τους νεότερους, συνδυάζεται με την ανάγκη να ανταποκρινόμαστε ακαριαία», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Όταν διαβάζεις ή συμβάλλεις στην διατύπωση ενός εντύπου μιας καθημερινής εφημερίδας, το ακαριαίο δεν είναι αυτό το οποίο σε βασανίζει, έχεις σύμμαχο το χρόνο, τη σκέψη, τη διόρθωση, την ανάκληση της σκέψης και τελικά το καταστάλαγμα», σημείωσε ο κ. Τασούλας .

Ο Πρόεδρος της Βουλής, συνεχάρη τους διοργανωτές του Συνεδρίου, επισημαίνοντας ότι «αυτό το ενδιαφέρον και υψηλού επιπέδου Συνέδριο θα συμβάλει στο να δώσει αυτές τις κατευθύνσεις, όπου ο έντυπος Τύπος, ο καθημερινός τύπος θα συνεχίσει να υπηρετεί τη Δημοκρατία, καθώς και τον ανήσυχο και σκεπτόμενο Πολίτη».

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ι.Η.Ε.Α., κ. Νίκος Χατζηνικολάου, καθώς και ο Jean-Pierre de Kerraoul, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος