Διάσταση διοίκησης εργαζομένων για την υβριδική εργασία

Διάσταση απόψεων για την υβριδική εργασία διαπιστώνεται ανάμεσα στους ανθρώπους που διοικούν τις επιχειρήσεις και σε εκείνους που εργάζονται σε αυτές. Σε πρόσφατο άρθρο του Forbes επισημαίνεται ότι οι ηγέτες και οι εργαζόμενοι συχνά βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά, όταν πρόκειται για τη μετάβαση στην υβριδική και την απομακρυσμένη εργασία.

Το 69% των ηγετών πιστεύει ότι υπήρξε καλή διαχείριση στη μετάβαση προς την υβριδική εργασία – Διαφωνεί το 49% των εργαζομένων.
Το 69% των ηγετών πιστεύει ότι υπήρξε καλή διαχείριση στη μετάβαση προς την υβριδική εργασία στον οργανισμό τους, ενώ λιγότεροι από τους μισούς (49%) εργαζόμενους θα έλεγαν το ίδιο. Η έκθεση Forbes Re-Learning Leadership, την οποία επικαλείται η IWG, διαπιστώνει επίσης ότι λιγότερο από το 50% των εργαζομένων σε μη εποπτικούς ρόλους αισθάνονται ότι εισακούγονται οι απόψεις τους.

Οι έρευνες δείχνουν ότι για να λειτουργήσει το υβριδικό σύστημα οι υπεύθυνοι χάραξης στρατηγικής οφείλουν να αφουγκράζονται τους εργαζόμενους και να προσαρμόζονται στις ανάγκες τους.

Σύμφωνα με έρευνα της Gallup τον Νοέμβριο του 2022, διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι είναι πιο αφοσιωμένοι στην εργασία τους, όταν η ομάδα τους καθορίζει συλλογικά την πολιτική της υβριδικής εργασίας.

Στα ευρήματα έρευνας από την ίδια εταιρεία το 2021 είχε αναδειχθεί ότι το να ζητηθεί από τα μέλη της ομάδας να σχεδιάσουν συνεργατικά την υβριδική πολιτική της εταιρείας τους είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για τη δέσμευση ενός εργατικού δυναμικού που πηγαίνει στο γραφείο όταν χρειάζεται.

Χαμηλότερη δέσμευση

Ομοίως, η ύπαρξη ενός καθορισμένου αριθμού ημερών γραφείου που επιβάλλεται από τον εργοδότη συνδέθηκε με χαμηλότερη δέσμευση των εργαζομένων. Εκείνοι των οποίων οι προϊστάμενοι δεν απαιτούν από αυτούς να βρίσκονται στο γραφείο -δηλαδή που το καθιστούν επιλογή- είναι πιο αφοσιωμένοι και είναι πιο πιθανό να πιστεύουν ότι η εταιρία τους ενδιαφέρεται για την ευημερία τους.
“Το μοντέλο της υβριδικής εργασίας έχει δημιουργήσει αλλαγές όχι μόνο στους χώρους εργασίας, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο διοικούνται οι επιχειρήσεις. Είναι σαφές ότι για να λειτουργήσει η υβριδική εργασία πρέπει να υπάρχει διάλογος μεταξύ της διοικητικής ομάδας και των εργαζομένων και να έχουν όλοι λόγο”, τονίζει η IWG, παγκόσμιος πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας.
“Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν μονοδιάστατες λύσεις και η ομορφιά του υβριδικού μοντέλου είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να πειραματιστούν, να δοκιμάσουν και να μάθουν, κάνοντας βελτιώσεις στα μοντέλα εργασίας τους σε συνεργασία με τους εργαζόμενους. Είναι σαφές ότι το να δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να επιλέγουν τη μορφή που θα πάρει η υβριδική τους εργασία είναι καλύτερο για όλους”, αναφέρει η εταιρεία.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος