Εκπαιδευτική πρωτοπορία από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – Ο Πρόεδρος της Σχολής στο Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Οι καινοτομίες και η πρωτοπορία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που μετρά 120 χρόνια ζωής, παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Την παρουσίαση πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Jeff Lansdale και ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος.

Όπως επισήμαναν η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ως κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αναδεικνύει, διαμορφώνει και εμπνέει τους μελλοντικούς πρωτοπόρους ηγέτες και οραματιστές για τη φροντίδα ενός βιώσιμου πλανήτη. Η Σχολή παρέχει ανώτερη γενική και τεχνική εκπαίδευση, βασισμένη στις σπουδές του Περιβάλλοντος, της Τεχνολογίας Τροφίμων, της Γεωργίας και των Βιοεπιστημών για νέους και ενήλικες.

Στο πλαίσιο αυτό διαθέτει 1.200 μαθητές και σπουδαστές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από τον παιδικό σταθμό μέχρι το Perrotis College.

Παράλληλα μόνο φέτος υπήρξαν 600 ενήλικες στα διάφορα προγράμματα της Σχολής που τους αφορούν.

Την ίδια στιγμή οι απόφοιτοι του Perrotis College βρίσκουν εξασφαλισμένη εργασία κυρίως στη βιομηχανία των τροφίμων και του ευρύτερου αγροδιατροφικού κλάδου.

Το όραμα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για τη φάρμα και το αγρόκτημα συμπυκνώνεται μεταξύ άλλων στα Κέντρα Γνώσης, που διαθέτει, τα οποία είναι τα ακόλουθα: το Krinos Olive Center, τα Κέντρα Πτηνοτροφίας, Γαλακτοκομίας, Φυτικής Παραγωγής, Μελισσοκομίας, Οινοποιίας, Γαστρονομίας/Διατροφής και Βιοοικονομίας, το Πρότυπο Κέντρο Αμνοεριφίων και το Biological pest control center.

Ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Jeff Lansdale, σημείωσε ότι γενικά υπάρχει έλλειμμα επαγγελματικής γεωργικής εκπαίδευσης, ενώ υφίσταται επιτακτική ανάγκη για δυναμικούς και ενημερωμένους ηγέτες στον τομέα της αγροδιατροφής, που θα δεσμευτούν σε υπεύθυνη διαχείριση της γης και του περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕΘ παρευρέθηκε και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), κα. Λουκία Σαράντη.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος