Έλα μαζί μας στην πρώτη γραμμή»: Η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Σε μια επείγουσα κρίση, οι πρώτες ώρες είναι καθοριστικές. Ο πρόσφατος φονικός σεισμός σε Συρία και Τουρκία, ο πόλεμος στην Ουκρανία που μαίνεται, η πανδημία της COVID-19 που έπληξε την Ευρώπη αλλά και όλο τον πλανήτη, δε σταματούν να μας το θυμίζουν. Μεγάλης κλίμακας κρίσεις στις οποίες οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανταποκρίθηκαν άμεσα, σε τόσο διαφορετικές συνθήκες αλλά με τον ίδιο, κοινό παρονομαστή: την πάλη για επιβίωση.

Σε τέτοιου μεγέθους καταστροφές τα άμεσα αντανακλαστικά κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι η μοναδική ιατρική οργάνωση παγκοσμίως που διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία ώστε να οργανώσει μια επείγουσα δράση εντός 48 ωρών.

Κι αυτό είναι που μας θυμίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μέσα από τη νέα τους καμπάνια ευαισθητοποίησης, με κεντρικό μήνυμα «Έλα μαζί μας στην πρώτη γραμμή». Μας καλούν να γίνουμε όλοι μαζί κρίκος μιας αλυσίδας αλληλεγγύης, ώστε η απαραίτητη ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια να βρει τους αποδέκτες της όσο πιο άμεσα γίνεται.

Δείτε εδώ το σποτ:

Εδώ και 52 χρόνια οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα φτάνουν με κάθε δυνατό μέσο ακόμα και σε μέρη όπου η πρόσβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη, προκειμένου να μεταφέρουν με ασφάλεια ιατροφαρμακευτικά υλικά, να παρέχουν είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και να στήσουν ιατρικές μονάδες από το μηδέν για να περιθάλψουν άμεσα ασθενείς και τραυματίες. Με μοναδικό κριτήριο τις ιατρικές ανάγκες. Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Για να σωθούν περισσότερες ζωές.

 

Χάρη σε όλους εσάς εξασφαλίζουν την οικονομική τους ανεξαρτησία, ώστε να μη λαμβάνουν κρατικές χρηματοδοτήσεις. Μαζί με όλους εμάς κάνουν τη διαφορά, στην πρώτη γραμμή.
Δέξου την πρόκληση. Κάνε μία δωρεά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σήμερα
https://msf.gr/dorea

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος