Επίσκεψη επιχειρηματικής αποστολής γαλλόφωνων χωρών στη Θεσσαλονίκη στις 4 Οκτωβρίου και διοργάνωση Β2Β συναντήσεων

Ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας-ΔΟΓ (Organisation Internationale de la Francophonie-OIF), σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Εξωτερικών, τον ΣΕΒΕ, το ΕΒΕΑ και τον ΣΕΒ, διοργανώνει τον Οκτώβριο επίσκεψη στην Ελλάδα 80 περίπου επιχειρήσεων από διάφορες γαλλόφωνες χώρες και με δραστηριότητα στον αγροδιατροφικό τομέα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τον κλάδο των φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, των ψηφιακών υπηρεσιών και του βιώσιμου τουρισμού.

Ως μέρος της εφαρμογής της Οικονομικής Στρατηγικής για τη Γαλλοφωνία (2020-2025), ο OIF αναπτύσσει οικονομικές και εμπορικές αποστολές με πολυμερή διάσταση από το 2022, προκειμένου να συμβάλει στην εντατικοποίηση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των 88 κρατών και των κυβερνήσεων μελών του.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ξένες επιχειρήσεις που πλαισιώνουν την αποστολή θα συμμετέχουν σε προκαθορισμένες B2B συναντήσεις με αντίστοιχες ελληνικές, στη Θεσσαλονίκη στις 4 Οκτωβρίου και στην Αθήνα στις 6 Οκτωβρίου.

Ο χώρος των B2B συναντήσεων αναμένεται να οριστικοποιηθεί. Για τις ελληνικές επιχειρήσεις δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στις συναντήσεις.

Τον κατάλογο των επιχειρήσεων μπορείτε να τον συμβουλευτείτε εδώ και οι ενδιαφερόμενες ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να δηλώσουν με ποιες επιθυμούν να συναντηθούν εδώ, κατά προτίμηση έως 4.9.2023.

Από την πλευρά του OIF υπάρχει, επίσης, η επιθυμία για επίσκεψη των μελών της αποστολής σε ελληνικές μονάδες των προαναφερόμενων κλάδων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης το πρωί της 5ης Οκτωβρίου (ανά ομάδα/κλάδο).

Η μετακίνηση των επιχειρήσεων θα γίνει με μέριμνα του OIF.

Οι τοπικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να υποδεχθούν στις εγκαταστάσεις τους την ομάδα των συναφών επιχειρήσεων από τις γαλλόφωνες χώρες, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΣΕΒΕ (κα Νατάσα Γιαλόγλου, τηλ. 2310-535333, email: ny@seve.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευτείτε αυτό το φυλλάδιο (pdf).

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος