Η Ford Pro κατακτά για 8η συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη

  • Η Ford Pro ήταν ο ηγέτης στις πωλήσεις επαγγελματικών van και pickup οχημάτων στην Ευρώπη το 2022, αυξάνοντας το μερίδιό της σε σχέση με την περασμένη χρονιά σε 11 αγορές
  • Το Transit Custom αναδείχτηκε το van στην κατηγορία 1 τόνου με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρώπη και το best-seller μοντέλο στη M. Βρετανία. Το Ford Ranger ήρθε επίσης πρώτο στον κατηγορία του στην Ευρώπη για 8η συνεχή χρονιά

Καταγράφοντας ένα νέο ρεκόρ στον κλάδο, η Ford Pro σημείωσε τις υψηλότερες πωλήσεις στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη το 20221,σηματοδοτώντας για 8η συνεχή χρονιά την ηγετική θέση της Ford στην αγορά.

Η Ford Pro, η επιχείρηση επαγγελματικών οχημάτων και υπηρεσιών της Ford, κατέγραψε το 2022 συνολικό μερίδιο αγοράς 15,0% – το υψηλότερο όλων των εποχών – αλλά και αύξηση του μεριδίου της σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σε 11 χώρες: Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία και Τουρκία.

«Η επίτευξη ενός νέου ρεκόρ στην πρώτη θέση στην αγορά της Ευρώπης επί 8 συναπτά έτη καταδεικνύει πόσο πολύ οι πελάτες επαγγελματικών οχημάτων βασίζονται στα van και τα pickup της Ford για την απόδοση των επιχειρήσεών τους. Καθώς αναπτύσσουμε τη μοναδική μας πλατφόρμα λογισμικού, φόρτισης και υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη, είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι η Ford Pro θα παραμείνει ο αξιόπιστος συνεργάτης των πελατών μας όσον αφορά την παραγωγικότητα», δήλωσε ο Hans Schep, general manager, Ford Pro, Europe.

Την αιχμή του δόρατος για την επιτυχία αυτή αποτέλεσε το Ford Transit Custom2,3,το οποίο πέρυσι ήταν και πάλι το van στην κατηγορία 1 τόνου με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Το Transit Custom ήταν επίσης το όχημα με τις υψηλότερες πωλήσεις συνολικά στη Μ. Βρετανία, όπου η Ford συνεχίζει να ηγείται για 57 συνεχή χρονιά. Η Ford Pro παρουσίασε πέρυσι το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom4, τον ηλεκτρικό διάδοχο του μοντέλου.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης και παρουσίασης νέων προϊόντων και υπηρεσιών, η Ford Pro λανσάρισε την άνοιξη του 2022 το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit van5, το οποίο ηγήθηκε των μηνιαίων πωλήσεων στην κατηγορία των ηλεκτρικών van 2 τόνων από τον περασμένο Ιούνιο και μετά. Η Ford Pro αποκάλυψε επίσης την ολοκληρωμένη πλατφόρμα λογισμικού, φόρτισης, συντήρησης και χρηματοδότησης, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά προκειμένου να επιταχύνει την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων όλων των μεγεθών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το 2022, η εταιρεία παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Ford Ranger3,6, που ενίσχυσε την ηγετική θέση του μοντέλου στην κατηγορία και σηματοδότησε 8 συνεχή χρόνια ως το δημοφιλέστερο pick-up της Ευρώπης.

1 Αυστρία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία και Ελβετία, Τουρκία

 2 Ford Transit Custom – επίσημα εγκεκριμένες τιμές εκπομπών CO2 171-318 g/km WLTP και κατανάλωσης καυσίμου 6,5-12,1 l/100 km WLTP.

3 Οι δηλωμένες καταναλώσεις καυσίμου/ενέργειας (WLTP), οι εκπομπές CO2 και η ηλεκτρική αυτονομία καθορίζονται σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Κανονισμών (ΕC) 715/2007 και (EU) 2017/1151 μετά την τελευταία τροποποίηση. Οι εφαρμοζόμενες, στάνταρ διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών.

4 Η επίσημα εγκεκριμένη αυτονομία θα ανακοινωθεί όταν πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης πωλήσεων.

 5 Σύμφωνα με το Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP). Αυτονομία έως και 317 km (προβλεπόμενη τιμή στόχου σύμφωνα με το WLTP) μπορεί να επιτευχθεί με μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία – ανάλογα με τις υπάρχουσες εκδόσεις και τη διαμόρφωση της μπαταρίας. Η πραγματική αυτονομία μπορεί να διαφέρει καθώς επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες (π.χ. καιρικές συνθήκες, στυλ οδήγησης, προφίλ διαδρομής, κατάσταση οχήματος, ηλικία και κατάσταση μπαταρίας ιόντων λιθίου).

6 Ford Ranger – – επίσημα εγκεκριμένες τιμές εκπομπών CO2  208-315 g/km WLTP και κατανάλωσης καυσίμου 7,9-13,8 l/100 km WLTP.

 

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος