Η προώθηση του ελληνικού επιχειρείν στο επίκεντρο της επίσκεψης της Προέδρου του ΕΒΕΑ στο Ντουμπάι

Στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Γυναικών Ηγετών και Επιχειρηματιών (Global Summit of Women), που πραγματοποιήθηκε 4 έως 6 Μαΐου στο Ντουμπάι, συμμετείχε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ, κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ αντάλλαξε απόψεις και εμπειρίες με συμμετέχοντες που ηγούνται στον τομέα τους διεθνώς, προερχόμενους τόσο από τον πολιτικό όσο και από τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και με διαμορφωτές γνώμης.

Παράλληλα, η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο και CEO των Επιμελητηρίων του Ντουμπάι, Mohammad Lootah. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων, Hassan Al Hashemi, και η Περιφερειακή Διευθύντρια Ευρώπης και Αμερικής, Noora Al Suwaidi. Την κυρία Εφραίμογλου στη συνάντηση συνόδευε ο Εμπορικός Ακόλουθος στην Πρεσβεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κ. Δημήτριος Θωμόπουλος.

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, καθώς και να συζητήσει τις δυνατότητες πιθανών συνεργασιών. Συγκεκριμένα, η κυρία Εφραίμογλου αναφέρθηκε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά τη δεκαετή κρίση και την περίοδο της πανδημίας, όπως αποδεικνύει και το έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τα τελευταία χρόνια διεθνείς επενδυτές για την Ελλάδα, και ιδιαίτερα για τις ελληνικές startups. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν μεγάλη αύξηση, παρά το δυσμενές διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Όπως είπε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, η αισιοδοξία και οι θετικές προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνονται και στην πρόσφατη έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών μεταξύ των επιχειρήσεων-μελών του. Όσον αφορά στις ενέργειες του ΕΒΕΑ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του, τόνισε ότι τα επιχειρηματικά φόρουμ, οι B2B συναντήσεις και οι επιχειρηματικές αποστολές κατέχουν πλέον κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο Ντουμπάι το τρίτο τρίμηνο του 2023, ενώ παράλληλα συζητήθηκε η αμοιβαία αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών σε άλλες χώρες.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος