“Η Στερεά Ελλάδα στο επίκεντρο του Γυναικείου Επιχειρείν” Συν-διοργάνωση 1ου Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΣΕΓΕ και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στη Στερεά Ελλάδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος Σ.Ε.Γ.Ε και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας την Κυριακή 1 Οκτώβρη 2023, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, στην πόλη της Λαμίας.

Το 1ο Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στόχευε να εμπνεύσει και να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή των γυναικών στο χώρο της επιχειρηματικότητας. Με διακεκριμένους ομιλητές, εκλεκτούς καλεσμένους και συζητήσεις πάνω σε σημαντικά θέματα και ευκαιρίες δικτύωσης, το Forum διαμόρφωσε ένα δυναμικό περιβάλλον για την ανάπτυξη γυναικείων επιχειρήσεων και την ενίσχυση των γυναικών επιχειρηματιών.

Την ημερίδα «άνοιξαν» η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος Σ.Ε.Γ.Ε., κα. Λίνα Τσαλταμπάση, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τους συμμετέχουσες για την τόσο μεγάλη προσέλευση. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ.Συμεών – την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, το Δήμαρχο Λαμίας, κ. Θύμιο Καραΐσκο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, κ. Δημήτρη Σαμαρά, το Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ν. Φθιώτιδας, κ. Μπέλλη Κωνσταντίνο και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, κ. Ηλία Κεφαλά.

Στο επίκεντρο του Forum βρέθηκε η Επιχειρηματική Καινοτομία, με μια ευρεία γκάμα θεματικών ενοτήτων που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Αυτές οι ενότητες περιλάμβαναν τον Εναλλακτικό Τουρισμό, την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία, τον Αγροδιατροφικό κλάδο, τα Ψηφιακά Εργαλεία και την Επιχειρηματική Αυτοπεποίθηση.

Οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της γυναικείας επιχειρηματικότητας και τη συμβολή των γυναικών στην καινοτομία, την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα. Οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες που αναμφίβολα ενθάρρυναν και θα ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερες γυναίκες να αναλάβουν τον ρόλο της επιχειρηματία.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς όλους τους συμμετέχοντες, τους ομιλητές, τους χορηγούς και την κοινότητα γενικότερα για τη στήριξη και τη συμμετοχή τους σε αυτό το επιτυχημένο Forum. Τα αποτελέσματα αυτής της εκδήλωσης είναι αναμφίβολα ενθαρρυντικά και ελπίζουμε να δούμε την επιχειρηματική κοινότητα των γυναικών της Στερεάς Ελλάδας να αναπτύσσεται και να ευδοκιμεί ακόμη περισσότερο. Το Forum αναμένεται να γίνει ετήσιος θεσμός, προσφέροντας συνεχή πηγή έμπνευσης και ενημέρωσης για όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα.

Το 1ο Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στη Στερεά Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμιέων,, της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ν. Φθιώτιδας, και του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας.

Το Forum υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του: Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Με τις ευγενικές χορηγίες των : Aluminco Α.Ε., Νέα Οδός Α.Ε., Κοπάνης Α.Ε., Τσιάτσος Παραδοσιακά Προϊόντα Λαμίας

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR Κεντρικής Ελλάδας, Sterea News

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος