Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση των εταίρων του νέου ευρωπαϊκού έργου «ladese»

Η πρώτη δια ζώσης συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου «LADESE» διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μεταξύ 21 και 23 Σεπτεμβρίου 2022. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι 19 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές, καθώς και να συμμετέχουν στο 1ο εργαστήριο εκμάθησης και εφαρμογής της μεθοδολογίας σχεδιασμού υπηρεσιών (Service Design).

Στην έναρξη της συνάντηση, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, τονίζοντας ότι η επιτυχής υλοποίηση του έργου αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική αρχή. Την έναρξη των εργασιών χαιρέτησαν επίσης ο Δήμαρχος του S-Hertogenbosch και ο Περιφερειάρχης του Rimini.

Το έργο υλοποιείται από κοινοπραξία 5 εταίρων από 3 Ευρωπαϊκές χώρες, και συγκεκριμένα:

  1. Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (Envolve), Ελλάδα
  2. Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
  3. Δήμος Gemeente ‘S-Hertogenbosch (Den Bosch), Ολλανδία
  4. Fin Project srl, Ιταλία
  5. Provincia (Περιφέρεια) Di Rimini, Ιταλία

Στόχος του έργου LADESE είναι η δημιουργία φιλικών προς τον χρήστη προγραμμάτων υποστήριξης της καινοτομίας των επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας, όπως οργανισμοί και επιχειρήσεις με κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και την ανάπτυξή τους. Για τη δημιουργία των προγραμμάτων υποστήριξης θα χρησιμοποιηθεί η διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία του σχεδιασμού υπηρεσιών (Service Design), η οποία μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας σχεδιάζει υπηρεσίες, προγράμματα και προϊόντα που ικανοποιούν τις πραγματικές ανάγκες των χρηστών τους με τον πιο αποδοτικό και βιώσιμο τρόπο.

Ειδικότερα, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders) θα αναπτυχθούν πιλοτικά προγράμματα υποστήριξης της καινοτομίας των επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας, τα οποία θα υλοποιηθούν από τους συμμετέχοντες εταίρους-τοπικές αρχές μέσα από αντίστοιχα Τοπικά Σχέδια Δράσης πενταετούς διάρκειας. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί ένα Εγχειρίδιο – Οδηγός που θα απευθύνεται σε τοπικές αρχές και κέντρα υποστήριξης επιχειρήσεων που επιθυμούν να βελτιώσουν ή να αναπτύξουν νέα προγράμματα υποστήριξης της καινοτομίας των επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας με τη χρήση της μεθοδολογίας σχεδιασμού υπηρεσιών (Service Design). Τα Τοπικά Σχέδια Δράσης και το Εγχειρίδιο Οδηγός θα παρουσιαστούν στις Βρυξέλλες στο τέλος του έργου το οποίο έχει διάρκεια 24 μήνες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με τη συμμετοχή του στο έργο, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα είναι ο πρώτος ελληνικός Δήμος που θα εφαρμόσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία σχεδιασμού υπηρεσιών (Service Design) για την ανάπτυξη προγραμμάτων και υπηρεσιών υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, που θα υλοποιηθεί μέσω εξειδικευμένου Τοπικού Σχεδίου Δράσης. Παράλληλα, θα αποτελέσει την τοπική αρχή πρότυπο για τις τοπικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να υλοποιήσουν ένα παρόμοιο έργο. Τέλος, με τη συμμετοχή του στο έργο θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις της Κοινωνικής Οικονομίας στη περιοχή, αυξάνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητά τους και τις θέσεις απασχόλησης.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος