Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΒΕΑ & ΑΠΕ – ΜΠΕ για την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Πρωτοβουλία για την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, ανέλαβαν από κοινού το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, ΑΠΕ – ΜΠΕ, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας από την Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του ΑΠΕ–ΜΠΕ, κ. Αιμίλιο Περδικάρη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, το ΑΠΕ – ΜΠΕ θα αναλάβει ρόλο Media Partner του ΕΒΕΑ και οι δύο φορείς, μεταξύ άλλων, θα συνεργαστούν:

  • για την προβολή στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ των δράσεων του ΕΒΕΑ και των επιχειρήσεων-μελών του,
  • για την ενημέρωση και την επιμόρφωση των μελών του ΕΒΕΑ για θέματα Επικοινωνίας και Προβολής,
  • για την κατάρτιση και υλοποίηση συνεργασιών με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, ακαδημαϊκά, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα και φορείς δημοσίου, περιλαμβανομένης και της δυνατότητας κοινής υποβολής προτάσεων σε ευρωπαϊκά ή άλλα προγράμματα, στοχεύοντας στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή τους.

Ακόμη, το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα προσφέρει έκπτωση στις Υπηρεσίες  Προβολής, Επικοινωνίας και Δημοσιότητας σε ενδιαφερόμενα Μέλη του ΕΒΕΑ και το Επιμελητήριο θα ενημερώνει τα Μέλη του, για τα έκτακτα προγράμματα προβολής επιχειρήσεων, που υλοποιεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η σύμπραξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του ΕΒΕΑ για την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων» είπε στην ομιλία της η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου. Τονίζοντας τη σημασία της επικοινωνίας στην εποχή μας, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημείωσε ότι σήμερα που οργανισμοί και brands προσπαθούν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε έναν καταιγισμό μηνυμάτων, αυτοί αναζητούν νέους τρόπους επικοινωνίας με τα κοινά τους, αξιοποιώντας παραδοσιακά και νέα μέσα. Ταυτόχρονα, η ίδια η χώρα μας, επιχειρεί τα τελευταία χρόνια να αναβαθμίσει την εικόνα της στην Ευρώπη και στον κόσμο. Να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να προβάλει τις επιχειρήσεις, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και να προσελκύσει ποιοτικές επενδύσεις. «Σε αυτό το πλαίσιο, η επικοινωνία αποκτά εθνικής σημασίας διάσταση. Υπηρετεί ένα στόχο που βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής, της δικής μας αλλά και του ΑΠΕ», είπε η κυρία Εφραίμογλου, υπογραμμίζοντας ότι «ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, δημιουργούμε, αφενός, έναν ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας, που συνδέει το ΕΒΕΑ και τις επιχειρήσεις – μέλη του με σημαντικές ομάδες κοινού στην Ελλάδα και στον κόσμο. Διευκολύνουμε, αφετέρου, την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε υπηρεσίες με κρίσιμο ρόλο για την εξωστρέφειά τους».

«Η σύμπραξή μας με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, φιλοδοξεί να προσδώσει στις δράσεις μας μεγαλύτερη ορατότητα και δυναμική, προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων. Να μεταφέρει τον παλμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ένα ευρύτερο εγχώριο και διεθνές κοινό. Και ταυτόχρονα να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για τα μέλη μας – και ειδικότερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από καθοδήγηση και υποστήριξη σε θέματα επικοινωνίας», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία της η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κ. Αιμίλιος Περδικάρης, δήλωσε: «Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το ΕΒΕΑ είναι μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς επισφραγίζει την εξωστρεφή διάθεση του πρακτορείου και τη στρατηγική επιλογή να συνεργαστεί με αντίστοιχα εξωστρεφείς και δυναμικούς οργανισμούς. Πολύ περισσότερο, όταν με τη σειρά του το ΕΒΕΑ εκπροσωπεί τις πιο καινοτόμες και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η σχέση ανάμεσα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το ΕΒΕΑ, όπως προκύπτει από το μνημόνιο συνεργασίας, είναι αμφίδρομη και όχι ετεροβαρής. Ειδικότερα δε, σε ό,τι μας αφορά ως ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ΕΒΕΑ θ’ αποτελέσει πλέον πολύτιμο σύμβουλο και σύμμαχό μας στην προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού μας και την εξοικείωσή του με την αγορά και τη σύγχρονη οικονομία, αλλά και για την ενδεχόμενη διεκδίκηση κονδυλίων μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα. Τέλος, ο ρόλος που επιφυλάσσει το μνημόνιο συνεργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ως Media Partner του ΕΒΕΑ δεν μεταφράζεται μόνο στις υπηρεσίες δημοσιότητας που θα παρέχει στα μέλη του Επιμελητηρίου ή τη δημοσιογραφική κάλυψη των δραστηριοτήτων του. Στόχος είναι η διεξαγωγή κοινών δράσεων ενημέρωσης και εκδηλώσεων που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία».

Στην εκδήλωση παρέστησαν τα Μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ κ. Φάνης Ματσόπουλος, κ. Ανδρέας Μπεκυράς, κ. Δημήτριος Τζούρος.

Δείτε το video της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/mR8hdvbjOZM

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος