Μνημόνιο Συνεργασίας του ΕΒΕΑ με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κορέας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕΑ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Κορέας (Korea Chamber of Commerce and Industry – KCCI) υπέγραψαν η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, και ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του KCCI, κ. LEE Seong-woo, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

Στόχος του Μνημονίου είναι η θέσπιση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων για την προώθηση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε η ανταλλαγή πληροφοριών για τις αγορές της Ελλάδας και της Νότιας Κορέας, τις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν, καθώς και η διοργάνωση εμπορικών αποστολών.

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, κατά τη διάρκεια της υπογραφής του Μνημονίου δήλωσε: «Σας καλωσορίζω με χαρά στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Η Ελλάδα και η Νότια Κορέα συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας, που έχουν ενισχυθεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε πολιτικό, πολιτιστικό, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο – με βασικούς πυλώνες τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία. Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για να επιδιώξουμε τη διεύρυνση και την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευκαιρίες αναδύονται σε μια σειρά από τομείς, όπως είναι η καινοτομία και η υψηλή τεχνολογία, τα γεωργικά προϊόντα, ο τουρισμός, το διαμετακομιστικό εμπόριο κ.ά. Η Ελλάδα είναι, επίσης, ένας ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για την ανάπτυξη επενδύσεων, που παρέχουν ασφαλή και αξιόπιστη πρόσβαση στην αγορά των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ως ΕΒΕΑ, έχουμε την πείρα, την τεχνογνωσία να συμβάλουμε στην αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της κορεατικής επιχειρηματικής κοινότητας. Η υπογραφή του Μνημονίου αποτυπώνει την κοινή μας βούληση να φέρουμε κοντά τις επιχειρήσεις – μέλη μας. Να δημιουργήσουμε

ποιοτικές ευκαιρίες δικτύωσης και να στηρίξουμε την ανάπτυξη νέων, γόνιμων συνεργασιών με αμοιβαία οφέλη. Έχω τη βεβαιότητα ότι η προσπάθεια που ξεκινά σήμερα, θα αποδώσει σύντομα καρπούς».

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του KCCI, κ. LEE Seong-woo, αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση της οικονομίας της χώρας του και των επιχειρηματικών ευκαιριών που παρουσιάζει, αναφέρθηκε στη σημασία της επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων και στη δημιουργία επιχειρηματικών συνεργειών μεταξύ ελληνικών και νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων.

Παρόντες στην εκδήλωση, ακόμη, ήταν ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Δημήτριος Δημητρίου, τα Μέλη Δ.Σ. του ΕΒΕΑ κα Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη, και κ. Φάνης Ματσόπουλος, που έκανε τον συντονισμό της εκδήλωσης, καθώς και η Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, κα Ελένη Φώτη, και ο κ. LEE Wonjune, Assistant Manager, International Trade Department, KCCI.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος