Ο ΙΣΑ συγχαίρει την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και επισημαίνει 5 στρατηγικές προτεραιότητες, για την στήριξη της δημόσιας υγείας.

Γ. Πατούλης : «Θα συνεχίσουμε την αγαστή συνεργασία, με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προς όφελος του ασθενή και της δημόσιας υγείας»

Ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης και το Δ.Σ του ΙΣΑ, συγχαίρουν την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Υπουργό κ. Μ Χρυσοχοΐδη, την Αναπληρώτρια, κα Ε. Αγαπηδάκη και τους Υφυπουργούς κ.κ. Μ. Θεμιστοκλέους και Δ. Βαρτζόπουλο και εύχονται να επιτύχουν στο σημαντικό για την πατρίδα μας, έργο που έχουν αναλάβει. Ο ΙΣΑ θα παραμείνει σε αγαστή συνεργασία, με τη νέα πολιτική ηγεσία, συμβάλλοντας στην ευόδωση των προσπαθειών της, προς όφελος του ασθενή, του ιατρικού κόσμου και της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου, στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για ευόδωση του σημαντικού έργου της. Το τοπίο στο χώρο της υγείας, έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα, για την αναβάθμιση του ΕΣΥ. Παίρνοντας την σκυτάλη, από τους άξιους προκατόχους τους, η νέα πολιτική ηγεσία, πρέπει να συνεχίσει το έργο τους. Αναφέρουμε κάποιες από τις στρατηγικές προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν στον άμεσο σχεδιασμό της:

  1. Να ενισχυθεί το νέο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς να συμμετάσχουν στο σύστημα και να διασφαλιστεί επαρκής αριθμός προσωπικών ιατρών, για τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Να ολοκληρωθεί ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας, για όλους τους ασθενείς.
  2. Να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας και το ΕΚΑΒ, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να δοθούν κίνητρα στο υγειονομικό προσωπικό να μπει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να καλύψει τις άγονες θέσεις στην περιφέρεια. Να εκσυγχρονιστούν τεχνολογικά και να αναβαθμιστούν κτιριακά, οι δημόσιες δομές υγείας. Να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, με βάση τον Χάρτη υγείας.
  3. Να αντιμετωπιστεί το παγκόσμιο πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων και να διασφαλιστεί η επάρκεια της ελληνικής αγοράς.
  4. Να καταργηθεί το άδικο μέτρο του Claw back που έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τους φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς επαγγελματικές συνθήκες και οικονομικές απολαβές στους Έλληνες γιατρούς, προκειμένου να σταματήσει η μετανάστευση.
  5. Να δοθεί περαιτέρω έμφαση στην πρόληψη και να ενισχυθούν το προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις επιστημονικές εταιρίες.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος