Οι  αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας 

«Οι αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ο ρόλος της οργανωμένης Κοινωνίας των Πολιτών» ήταν το θέμα της εκδήλωσης  που  συνδιοργάνωσαν η  Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) στην Καβάλα τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023, στη Μεγάλη Λέσχη παρουσία εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της πόλης και της Επιμελητηριακής κοινότητας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης o Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κ. Γιώργος Καββαθάς στο χαιρετισμό του  τόνισε  ότι  οι αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και o ρόλος της οργανωμένης Κοινωνίας των Πολιτών είναι η απάντηση αφενός σε όσους αγνοούν τις οργανωμένες δυνάμεις της κοινωνίας των πολιτών και αφετέρου σε εκείνες τις φωνές που αρκούνται σε μία κριτική περί αποκλεισμού και αναπτυξιακών σχεδίων που εκπονούνται και υλοποιούνται ερήμην των δυνάμεων της παραγωγής και της εργασίας.  Ο κ. Καββαθάς υπογράμμισε ότι  σε πείσμα του δυσμενούς περιβάλλοντος και της κυρίαρχης άποψης ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι θνησιγενείς, βαρίδι και «ζόμπι», ότι πρέπει να συγχωνευθούν, να προσαρμοστούν ή να σβήσουν, η ΓΣΕΒΕΕ αναγνωρίζεται πλέον ως η φωνή των μικρών επιχειρήσεων. «Και η μικρή επιχείρηση όλο και περισσότερο γίνεται αντιληπτή στην κοινή γνώμη ως οικονομική κανονικότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε δεσμευθεί να επιμείνουμε στην ενίσχυση του πολιτικού μας ρόλου, στη δυνατότητα να εκφράζουμε πιο δυναμικά, πιο τεκμηριωμένα, περισσότερους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ προσθέτοντας ότι στόχος είναι η  εκπροσώπηση και νέων κλάδων και η ένταξη σε νέες συλλογικότητες.

Επίσης υπογράμμισε ότι στόχος της ΓΣΕΒΕΕ είναι να εδραιωθεί  η θέση της Συνομοσπονδίας «ως ο κατεξοχήν εκφραστής όχι μόνο της παραδοσιακής πραγματικής οικονομίας, αλλά και νέων κομματιών της οικονομικής δραστηριότητας, στα πεδία της δημιουργικής οικονομίας, της πράσινης-κυκλικής οικονομίας, της νέας ψηφιακής μικρο- επιχειρηματικότητας. Προφανώς σε αυτή την ιστορία απαιτείται συνεργασία, απαιτούνται συνέργειες, απαιτείται όμως και το γήπεδο της διαβούλευσης και αυτό χτίζουμε από κοινού με την ΟΚΕ βήμα-βήμα».

Την κεντρική εισήγηση της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος ενώ παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες της Ο.Κ.Ε. για τη διαβούλευση στη χώρα μας με τον «Ολοκληρωμένο Μηχανισμό Πολυεπίπεδης Διαβούλευσης» και τον «Ολοκληρωμένο Μηχανισμό Παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη».  Στην εκδήλωση παρέστη από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρης Βαργιάμης.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος