Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Bronze Medal στα Impact Bite Awards 2022

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη έλαβε το Bronze Medal στην απονομή βραβείων της διοργάνωσης IMPACT BITE Awards 2022 στην κατηγορία “Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρησιακών Διαδικασιών” για την υλοποίηση του έργου Ψηφιακού Μετασχηματισμού Διαδικασιών που υλοποίησε με την Intersys SA.

Πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή του λογισμικού Therefore σε νευραλγικά τμήματα του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη οδήγησε σε μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας, με ταυτόχρονη μείωση της πολυπλοκότητας και του κόστους. Το λογισμικό Therefore ήρθε να ψηφιοποιήσει διαδικασίες που απασχολούσαν σημαντικούς πόρους της εταιρείας ώστε να βελτιωθεί η αποδοτικότητα των συστημάτων και να αυξηθεί η ποιότητα της εργασιακής καθημερινότητας των εργαζομένων.

Για κάθε διαδικασία, η Intersys σχεδίασε δυναμικά workflows τα οποία λαμβάνουν υπόψη διάφορες παραμέτρους προτού «αποφασίσουν» ποια εργασία πρέπει να αναθέσουν και σε ποιον χρήστη. Ψηφιοποιήθηκαν και αυτοματοποιήθηκαν μεγάλες και μικρότερες διαδικασίες εξαρτώμενες στο παρελθόν σε φυσικά έγγραφα φτάνοντας σε εξοικονόμηση παραγωγικού χρόνου που αγγίζει και ξεπερνά τις 1000 ώρες ετησίως.

Εκτός από την αύξηση της παραγωγικότητας και την αξιοποίηση πληροφοριών με ακρίβεια και ευκολία,  η λύση που εφαρμόστηκε στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, εδραίωσε τη διαδικασία εργασίας των εργαζομένων ώστε να αποφεύγεται η χρήση πολλών διαφορετικών εφαρμογών και μέσω της κοινής «γλώσσας» να μπορούν όλοι να επικοινωνούν εύκολα, γρήγορα κι απλά σε ένα κοινό περιβάλλον με κοινές ψηφιακές διαδικασίες το οποίο έφερε ακόμα πιο κοντά και τους εργαζομένους των διαφόρων χωρών μέσω της ενοποίησης των διαδικασιών.

Το έργο ήταν αρκετά πολύπλοκο λόγω της ποικιλομορφίας των εμπορικών δραστηριοτήτων του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και της ανάγκης για εφαρμογή των ίδιων διαδικασιών στις θυγατρικές εταιρείες εκτός Ελλάδος διατηρώντας το ίδιο ύφος και την ίδια λειτουργικότητα και ενοποιώντας την πληροφορία. Μια επιπλέον πρόκληση ήταν η εδραίωση ενός γνώριμου, ενιαίου περιβάλλοντος για τις διαφορετικές διαδικασίες χωρίς ανάγκη εκτενούς εκπαίδευσης των χρηστών, περιορίζοντας τη δυσκολία προσαρμογής των χρηστών και φυσικά εξαλείφοντας την ανάγκη για χρήση διαφορετικών λογισμικών και συνεργατών για κάθε διαφορετική διαδικασία.

Η αποτελεσματική διαχείριση διαδικασιών δημιούργησε σημαντικές οικονομίες και βελτιστοποίησε τις επιχειρηματικές λειτουργίες. Αυτά τα πλεονεκτήματα επηρεάζουν άμεσα την εμπειρία του πελάτη μέσω της βελτιωμένης εξυπηρέτησης που λαμβάνει και του μειωμένου χρόνου διεκπεραίωσης αιτημάτων, γεγονός που φέρνει ηρεμία και ενισχύει την εμπιστοσύνη των πελατών του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος