Σ.Ε.Γ.Ε.: Οι Γυναικείες Επιχειρήσεις στο προσκήνιο των εξαγωγών!

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. με την υποστήριξη του Betsson Foundation, υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση SheExports : Το θηλυκό πρόσωπο των εξαγωγών, τη  Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στις 18:00 μ.μ., στο Betsson Hub στη Θεσσαλονίκη, στα Πλαίσια του 1ου Female Empowerment Hub.

Η  Εκδήλωση, ξεκίνησε με χαιρετισμό της Πρέσβειρας της Λετονίας στην Ελλάδα, κας Ieva Briede. Η Πρέσβης δήλωσε την υποστήριξη της στο έργο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε τονίζοντας πως η ισότητα και η ενδυνάμωση των γυναικών ήταν πάντα υψηλά στην ατζέντα της Λετονίας και πως η συνεργασία με  γυναικείες επιχειρήσεις αποτελεί βασικό άξονα της προσπάθειας αυτής.

Στην 1η ενότητα της εκδήλωσης, ο κύριος Κωνσταντίνος Γώγος (Προέδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριού Ελληνο-Βαλτικών Χωρών/Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Λετονίας) μίλησε για τον τομέα των εξαγωγών στις  Χώρες της Βαλτικής, αναφέροντας δεδομένα για τα υψηλά ποσοστά γυναικείας επιχειρηματικότητας στις περιοχές αλλά και για τις γυναίκες επιχειρηματίες που τόλμησαν στο Eεπιχειρεν και κατάφεραν δίνοντας έμπνευση  στις συμμετέχουσες. Στη συνέχεια, ο κύριος Αντώνης Σιούλης (Managing Partner, Reco Exports LTD) μίλησε για τις ευκαιρίες και τις προοπτικές των εξαγωγών για τις γυναικείες επιχειρήσεις στην Βρετανία και τη Σουηδία, χώρες τις οποίες το γυναικείο επιχειρείν βρίσκεται σε ταχεία ανάπτυξη. Τέλος, ο κύριος Στέργιος Κουτσουβάλογλου (Σύμβουλος Εξαγωγών Γερμανόφωνων Χωρών (Dach) & Benelux) τόνισε την ανάγκη των γυναίκειών επιχειρήσεων για εξωστρέφεια προς  τις Γερμανόφωνες Χώρες, στις οποίες την μεγαλύτερη  πληθυσμιακή κάλυψη στην Ευρώπη και αποτελεί σημαντική ευκαιρία για εξαγωγές.

Στη 2η ενότητα, μένοντας πιστές στον πανελλήνιο χαρακτήρα του Συνδέσμου, και με στόχο να ακουστούν ιστορίες γυναικών, που τα κατάφεραν στον τομέα των εξαγωγών, πραγματοποιήθηκε ένα διαδικτυακό Round Table με γυναίκες εξαγωγείς από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα. Στο Round Table: Γυναικείες Επιχειρήσεις και Εξαγωγές, συμμετείχαν οι κυρίες :  η κα. Χριστίνα Στριμπάκου (Ιδρύτρια της LIÁ Olive Oil) από την Μεσσηνία, η κα. Κυριακή Χατζησάββα (Ιδιοκτήτρια της επιχείρησης Αμπελώνες Χατζησάββα) από την Αλεξανδρούπολη, και η κα. Μαρία Φουλέ (Διευθύντρια Πωλήσεων στην εταιρεία Almpantakis SA, Cretan Mill) από το Ηράκλειο της Κρήτης. Οι ομιλήτριες μοιράστηκαν με τις συμμετέχουσες τις εμπειρίες και ιστορίες τους, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν αλλά και τις ευκαιρίες που αξιοποιήσαν κατά τη διάρκεια της πορείας τους. Μέσα από τις ιστορίες τους και οι τρείς ομιλήτριες, θέλοντας να παρακινήσουν τις συμμετέχουσες, τόνισαν πως  “εάν εργάζεσαι σε κάτι που αγαπάς και πιστεύεις κανένα εμπόδιο – έμφυλο ή μη – δεν θα καταφέρει να σε σταματήσει”. Σημαντικό μήνυμα που αναδείχθηκε είναι ότι «Οι Εξαγωγές κάνουν εφικτή την αποκέντρωση, και την αναβίωση της υπαίθρου, ενώ αποτελούν βιώσιμη επιχειρηματική λύση για τις Γυναίκες σε απομακρυσμένες περιοχές».

 Τέλος στην ενότητα 3, η κα. Αθανασία Ιωαννίδου  (Διευθύντρια του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε.)  παρουσίασε το πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs, και το πως μπορούν οι Εξαγωγικές Επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το εν λόγω Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

 Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, θέλοντας να φέρει τις συμμετέχουσες ένα βήμα πιο κοντά στον τομέα των εξαγωγών, ανακοίνωσε ότι θα παρέχει την δυνατότητα σε 20 συμμετέχουσες να λάβουν και να ταξιδέψουν εντελώς δωρεάν σε ένα επιδοτούμενο εκπαιδευτικό ταξίδι στο εξωτερικό για γνωριμία και επιχειρηματική αλληλεπίδραση με επιχειρήσεις στη Βουλγαρία. Απώτερος στόχος είναι οι συμμετέχουσες να κάνουν το πρώτο βήμα επέκτασης της επιχείρησης τους και να εφαρμόσουν σε πρακτικό επίπεδο τις γνώσεις που έλαβαν από την εκδήλωση.

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με networking event για όλους στους συμμετέχοντες.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος