Στην εκδήλωση της ΟΕΒΕ Τρικάλων ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

Στο δυσανάλογο τίμημα που πλήρωσαν οι  μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στο διάστημα της πανδημίας  και της ενεργειακής κρίσης, αλλά και τις προκλήσεις που καλούνται να  αντιμετωπίσουν το 2023 αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)  κ. Γιώργος Καββαθάς  στην διάρκεια της  εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου  2023  από την ΟΕΒΕ Τρικάλων  με αφορμή την  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  της, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Αετών Μέλαθρον», παρουσία Εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας των Τρικάλων,  του Προέδρου του  Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.)  κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, του  Πρόεδρου της Συνεταιριστικής τράπεζας Θεσσαλίας Α. Λάππα, του  Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων Β. Γιαγιάκο, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστου Μπλουγούρα, Βουλευτών του Νομού, Εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, Προέδρων φορέων και επαγγελματιών.

”Το 2023 θα είναι κρίσιμη χρονιά. Και αυτό διότι ήδη σχεδόν η πλειονότητα των μικρομεσαίων βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό χρεών, τα οποία εκτινάχθηκαν εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού, με αποτέλεσμα να δίνουν μάχη επιβίωσης μέρα με τη μέρα”,

είπε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνοντας  ότι για να μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση που βιώνουν οι επιχειρήσεις θα πρέπει από την πλευρά της πολιτείας  να εφαρμοστούν στοχευμένες παρεμβάσεις που θα μπορέσουν να χτυπήσουν το πρόβλημα στη ρίζα του και όχι κάποια μέτρα επιδοματικού χαρακτήρα που προσφέρουν μία προσωρινή ανακούφιση στους οικονομικά ασθενέστερους. Επίσης ο  Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ευχαρίστησε τον  Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Αγγελάκη και  το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των Τρικάλων για τη σταθερή και συνεπή του στάση όλα τα χρόνια και στάθηκε ιδιαίτερα στην εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον Πρόεδρό της  ο οποίος κατέχει και τη θέση του  Α΄ Αντιπροέδρου της ΓΣΕΒΕΕ .

Τον κ. Καββαθά στην επίσκεψη του στα Τρίκαλα  συνόδευε ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ.  Δημήτρης Βαργιάμης  και ο  κ. Ιωάννης Παπαργύρης  κοινός εκπρόσωπος των εργοδοτών στην Διοίκηση της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και του ΕΟΠΠΕΠ.

Ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Βαργιάμης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο έργο των φορέων της ΓΣΕΒΕΕ, επικεντρώνοντας την τοποθέτησή του στο εμβληματικό έργο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, το παρατηρητήριο επαγγελμάτων και για τα επαγγελματικά περιγράμματα.

Ο κοινός εκπρόσωπος των εργοδοτών κ. Παπαργύρης, ενημέρωσε για την λειτουργία της ΔΥΠΑ και τα προβλήματα στην υλοποίηση των προγραμμάτων του ΛΑΕΚ, και τις ευθύνες του Διοικητή της ΔΥΠΑ για την μη υλοποίησή τους.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, παραμονή της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ.κ. Γιώργος Καββαθάς, Βαγγέλης Αγγελάκης, Δημήτρης Βαργιάμης, αλλά και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου και ο κ. Ιωάννης Παπαργύρης κοινός εκπρόσωπος εργοδοτών στο ΔΣ ΔΥΠΑ και ΕΟΠΠΕΠ και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν του μικρομεσαίους επαγγελματίες και άπτονται τόσο του ρόλου του ως Δημάρχου, αλλά και ως Προέδρου της ΚΕΔΕ, πάντοτε με γνώμονα την καλή συνεργασία μεταξύ των φορέων, αλλά και τη συνέχιση αυτής.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος