Στην προαγωγή της υγείας των γυναικών με προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο δύο σημαντικών επιστημονικών εκδηλώσεων

 

Στην προαγωγή της υγείας των γυναικών με προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο χαιρετισμό του, σε δύο σημαντικές επιστημονικές εκδηλώσεις που έγιναν ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας.

Ειδικότερα, η πρώτη διοργάνωση ήταν το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής, το οποίο επικεντρώθηκε στις θεραπευτικές εξελίξεις, στις καινοτόμες πρακτικές και στις πολιτιστικές, νομικές, ηθικές και οικονομικές συνιστώσες της Αναπαραγωγής και Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στη χώρα μας.

Το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 300 επιστήμονες από όλη την Ελλάδα ενώ χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σ. Ζαχαράκη και η Υφυπουργός Τουρισμού Ε. Ράπτη καθώς και ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής κ.κ. Μ. Κουτσιλιέρης Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ και Κ. Πάντος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης εξήρε το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων ιατρών στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

«Ο τομέας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχει συμβάλει καθοριστικά στη δυνατότητα να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις του ιατρικού τουρισμού, σε Παγκόσμιο επίπεδο. Χιλιάδες υπογόνιμα ζευγάρια έρχονται κάθε χρόνο στη χώρα μας και πραγματοποιούν το όνειρό τους να κάνουν ένα υγιές παιδί», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Η δεύτερη σημαντική επιστημονική εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων που τελεί υπό την Προεδρία του Δρ. Λουκά Κλέντζερη, η οποία γιόρτασε τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας. Χαιρετισμό μεταξύ άλλων απηύθυναν ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σ. Κυμπουρόπουλος και η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σ. Ζαχαράκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης τόνισε το σημαντικό ρόλο της πρόληψης και αναφέρθηκε στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου που γίνονται τα τελευταία χρόνια από τον ΕΔΔΥΠΥ και τα ΚΕΠ -ΥΓΕΙΑΣ, με τη συνεργασία του ΙΣΑ.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και της επιστήμης προς όφελος της υγείας των πολιτών, με στοχευμένες δράσεις πρόληψης», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος