Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννη Ρούσσου στο Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες μεταφορές: πρόκληση για το μέλλον», την Πέμπτη 6 Απριλίου

Στο Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες μεταφορές: πρόκληση για το μέλλον» συμμετείχε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, το οποίο διοργανώθηκε από την Enigma Media Group και τελούσε υπό την αιγίδα των υπουργείων Μεταφορών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τη στήριξη και της Περιφέρειας.

Ο κ. Ρούσσος συμμετείχε στο πάνελ για τη Νησιωτικότητα: Μεταφορές και Επιχειρηματικότητα, με συνομιλητές τον Γεν. Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Σπυρίδωνα Πασχάλη, το Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη καθώς και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Άγγελο Κότιο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε στην ανάγκη να αλλάξει το μοντέλο των ενδοκυκλαδικών συνδέσεων των νησιών (οι λεγόμενες άγονες γραμμές). Δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του προβλήματος αυτού, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων έγινε πλήρως ψηφιακό ήδη από το 2008 ακριβώς για να μπορέσει να καλύψει την έλλειψη ικανών συνδέσεων που κρατούσε τα πάνω από 22.000 μέλη του απομονωμένα τον περισσότερο χρόνο. Τόνισε δε πως, αν οι διασυνδέσεις των νησιών εντός Κυκλάδων ήταν ικανοποιητικές, θα μπορούσαν, εκτός των άλλων, και τα προϊόντα υψηλής ποιότητας αλλά περιορισμένης ποσότητας που παράγονται στην περιοχή να διακινούνται και να απορροφούνται εντός του Νομού από τους χιλιάδες επισκέπτες των νησιών. Αυτό θα ήταν αρκετό να αποφέρει σημαντικό όφελος στις επιχειρήσεις των Κυκλάδων.

«Ο σχεδιασμός στις διασυνδέσεις που υλοποιούμε σήμερα είναι 20 χρόνια πίσω. Δεν τολμήσαμε ένα κάνουμε έναν συγκροτημένο διάλογο» τόνισε, ενώ πρότεινε το επόμενο συνέδριο να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή εκπροσώπων της νέας Κυβέρνησης προκειμένου να τεθούν εκ νέου τα ζητήματα στην έναρξη του κυβερνητικού έργου.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος