Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο ΣΕΒ προτείνει 7+1 τομές για να ανέβει η Ελλάδα κατηγορία στην ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία

Συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης είχε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΕΒ, σήμερα, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ΣΕΒ, τόνισε ότι η κυβερνητική περίοδος ξεκίνησε με θετικές πρωτοβουλίες για τη λειτουργία της οικονομίας και την ενίσχυση της βιώσιμης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης και ανέδειξε την ανάγκη συνέχισης και επιτάχυνσης του μεταρρυθμιστικού έργου. Ο ΣΕΒ σημείωσε πώς για να ανέβει η Ελλάδα κατηγορία στην ανάπτυξη καλείται να ολοκληρώσει μικρές επαναστάσεις που θωρακίζουν την κοινωνική ευημερία, βελτιώνουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, δημιουργούν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας και αυξάνουν τα δημόσια έσοδα.

Ειδικότερα ο ΣΕΒ ανάδειξε τις τομές που απαιτούνται για την επιχειρηματική μεγέθυνση, τον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας, τις επενδύσεις εγχώριας προστιθέμενης αξίας, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στην πράσινη μετάβαση, το άλμα μπροστά στην ανάπτυξη ταλέντου, τη ταχύτερη βιομηχανική ανάπτυξη, την καλύτερη λειτουργία του κράτους με δομική πάταξη της γραφειοκρατίας.

Τέλος, με αφορμή τις πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές, ο ΣΕΒ παρουσίασε τη συμβολή των μελών του στον εθνικό σκοπό αποκατάστασης της Θεσσαλίας. Σημείωσε όμως ότι η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην ενεργειακή μετάβαση, αλλά να αφορά το σχεδιασμό υποδομών, την προστασία βιομηχανικών εγκαταστάσεων, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αλλά και τις απαραίτητες αλλαγές στις δομές της δημόσιας διοίκησης.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος τόνισε: «Η Ελλάδα, έχει μπει σε ένα νέο κύκλο, κερδίζοντας καθημερινά την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Σε αυτό έχει παίξει καθοριστικό ρόλο η σταθερότητα και η συνεχής διάθεση για μεταρρυθμίσεις που θωρακίζουν τη χώρα. Στη συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε 7+1 τομές που εκτιμούμε ότι ανεβάζουν την Ελλάδα κατηγορία στην ανάπτυξη και θωρακίζουν περαιτέρω την κοινωνική ευημερία σε ένα περιβάλλον συνεχών ανατροπών».

Ο ΣΕΒ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του: Ευθύμιο O. Βιδάλη, Γιάννη Γιώτη, Σπύρο Θεοδωρόπουλο, Ευάγγελο Μυτιληναίο, Μάρκο Βερέμη, Ευτύχιο Βασιλάκη, Βασίλη Ψάλτη και τον Γενικό Διευθυντή του Γιώργο Ξηρογιάννη.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος