Συνάντηση της Προέδρου του ΕΒΕΑ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023 η Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και συγκεκριμένα με την Υπουργό, κα Σοφία Ζαχαράκη, και την Υφυπουργό, κα Μαρία Κεφάλα. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το πρόγραμμα για τους χώρους φύλαξης βρεφών εντός των επιχειρήσεων, ένα πρόγραμμα που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας και στοχεύει στην εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και την ενδυνάμωση των γυναικών στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε από την Πρόεδρο του ΕΒΕΑ η ενδεχόμενη επέκταση του προγράμματος, ώστε να καλύπτονται και συστάδες μικρότερων επιχειρήσεων.

Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε επίσης την ενίσχυση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία», μέσω της κινητοποίησης μελών του ΕΒΕΑ για την παροχή εργασίας σε άτομα που βρίσκονται σε συνθήκες αστεγίας.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ εξέφρασε την πρόθεση του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας σήματος για επιχειρήσεις οι οποίες ανήκουν και διοικούνται από γυναίκες. Επιπλέον, παρουσίασε πρόταση της Επιμελητηριακής κοινότητας για την επέκταση του πλέγματος στήριξης της Πολιτείας αναφορικά με τις παροχές μητρότητας και στις γυναίκες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.

Τέλος, η κα Εφραίμογλου ενημέρωσε την κα Ζαχαράκη και την κα Κεφάλα για τα

προγράμματα στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας που υλοποιούνται από το ΕΒΕΑ και το ΕΕΔΕΓΕ, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα για την ενίσχυση καινοτόμων, αμιγώς γυναικείων, νεοφυών επιχειρήσεων.

Με αφορμή τη συνάντηση, η κα Εφραίμογλου δήλωσε: «Με την Υπουργό, κα Σοφία Ζαχαράκη, και την Υφυπουργό, κα Μαρία Κεφάλα, συζητήσαμε δράσεις και πολιτικές που στοχεύουν στην ενίσχυση της θέσης των γυναικών και ευάλωτων συμπολιτών μας στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Προγράμματα καινοτόμα όπως η δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών στις επιχειρήσεις, στο οποίο αναφερθήκαμε εκτενώς, αποτελούν σύγχρονες πολιτικές με οφέλη τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις που προάγουν την ενδυνάμωση των γυναικών. Τόσο το ΕΒΕΑ όσο και το ΕΕΔΕΓΕ θα βρίσκονται στο πλευρό του Υπουργείου για την προώθηση πολιτικών για την ισότητα των δύο φύλων και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος