ΣΥΝΕΔΡΙΟ: The 10th Anniversary of the “Belt and Road” Initiative & China-Greece Relations

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (IES, CASS), συνδιοργανώνουν Συνέδριο για τη 10η Επέτειο της Πρωτοβουλίας «Belt and Road» (BRI) & των Σχέσεων Κίνας-Ελλάδας, την  Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Θέμα του συνεδρίου είναι η κοινή οικοδόμηση του «Belt and Road», η οικονομική συνεργασία, οι ανταλλαγές μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και οι προοπτικές πολιτιστικής συνεργασίας. Μετά το καλωσόρισμα και τις κεντρικές ομιλίες, θα ακολουθήσουν τέσσερα πάνελ.

Πρώτο πάνελ: Η αρχαία φιλοσοφία και η επιρροή της, ακόμη και σήμερα, στον δυτικό και ανατολικό τρόπο σκέψης και στάσης.

Δεύτερο πάνελ:  Μια μελέτη περίπτωσης: πώς γεννήθηκε η ιδέα της ίδρυσης ενός μουσείου εναλίων αρχαιοτήτων στον Πειραιά, τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα και η μελλοντική πορεία.

Τρίτο πάνελ: Η πρόοδος της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιστημονικών ιδρυμάτων και πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει προορισμός για Κινέζους ιδιώτες και εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ευρώπη.

Τέταρτο πάνελ: Συζήτηση και  αξιολόγηση των τελευταίων δέκα ετών καθώς και το μέλλον της BRI στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Απαιτείται εγγραφή.

📌Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Ιστορική Βιβλιοθήκη (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς)
Στάση μετρό Δημοτικό Θέατρο
Τ. 2169003700
info@laskaridisfoundation.org

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος