Τον “κώδωνα του κινδύνου” κρούει το ΕΒΕΘ για τη σχεδιαζόμενη αύξηση των μισθωμάτων των επιχειρήσεων στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης

Ένα μείζον ζήτημα για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, θίγει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ.Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Στην επιστολή του το ΕΒΕΘ υπογραμμίζει πως με τις προηγούμενες αυξήσεις των τελών εισόδου και τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις των μισθωμάτων εκδιώκονται οι εγκατεστημένες στην Κ.Α.Θ. επιχειρήσεις.

Το κείμενο της επιστολής, που υπογράφεται από τον Ά Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ, κ.Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, είναι το ακόλουθο:

“Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Το Επιμελητήριό μας έγινε πρόσφατα αποδέκτης επιστολής του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, με την οποία διαμαρτύρεται έντονα για την σημαντικότατη αύξηση, κατά τα τελευταία έτη, των τελών που πληρώνουν οι αγοραστές για να εισέλθουν στην Κ.Α.Θ., κυρίως όμως για την σχεδιαζόμενη αύξηση των μισθωμάτων που καταβάλλουν οι εγκατεστημένες στην εν λόγω αγορά επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο εκ των ζητημάτων αυτών, το Επιμελητήριό μας είχε διαμαρτυρηθεί έντονα, με παλαιότερα σχετικά έγγραφά του, για τις υπερβολικές και άδικες αυτές αυξήσεις.

Με την παρούσα ωστόσο επιστολή θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η σχεδιαζόμενη αύξηση των μισθωμάτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός της Κ.Α.Θ. θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των τιμών των οπωροκηπευτικών, σε μία περίοδο κατά την οποία καταβάλλονται σημαντικότατες προσπάθειες προκειμένου οι καταναλωτές να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω, σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία, εξαιτίας κυρίως των πρωτοφανών ανατιμήσεων στον κλάδο της ενέργειας, που συμπαρασύρουν το σύνολο σχεδόν των τιμών των προϊόντων και υπηρεσιών, ασκώντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση στα νοικοκυριά, που δυσκολεύονται πλέον να εφοδιαστούν με τα βασικά είδη διατροφής.

Επιπλέον, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι με τις προηγούμενες αυξήσεις των τελών εισόδου και τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις των μισθωμάτων εκδιώκονται οι εγκατεστημένες στην Κ.Α.Θ. επιχειρήσεις. Δεν μπορεί μάλιστα να γίνει αντιληπτό ποια είναι η σκοπιμότητα των εν

λόγω αυξήσεων, δεδομένου ότι, όπως αναφέρεται στην προαναφερθείσα επιστολή του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, η Κ.Α.Θ. παρουσίασε κερδοφορία άνω των 570.000€ κατά το Α΄ Εξάμηνο του 2022, αυξημένη μάλιστα κατά

101.381,73€ σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Ενόψει όλων των ανωτέρω, συνηγορούμε υπέρ του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης και συντασσόμαστε με το αίτημά του για ακύρωση των σχεδιαζόμενων αυξήσεων των μισθωμάτων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, προσδοκώντας ότι η Πολιτεία θα πράξει τα δέοντα προς αυτή την κατεύθυνση”.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος