1η στην Ευρώπη η Ενεργειακή Κοινότητα Γυναικών WEnCoop, του Σ.Ε.Γ.Ε. με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής!

Ότι το μέλλον της πράσινης ενέργειας ανήκει και στις γυναίκες, αποδεικνύει περίτρανα η κατάκτηση του βραβείου και του τίτλου του Ευρωπαϊκού Νικητή στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2022 – EEPA 2022», στην κατηγορία “Υποστήριξη της Βιώσιμης Μετάβασης “, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στην Πράγα, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Προεδρίας.

Η Ενεργειακή Κοινότητα Γυναικών WEnCoop, μία ιδέα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. που ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν έγινε πράξη, με τη σημαντική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, κατάφερε να ξεχωρίσει καθ’ όλη την διάρκεια του SME Assembly 2022 και να αποτελεί πλέον περίτρανο παράδειγμα προς μίμηση για την Πράσινη Οικονομία και Βιώσιμη Μετάβαση, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη!

Ειδικότερα, η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε. και της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop, κα. Λίνα Τσαλταμπάση, συμμετείχε ως ομιλήτρια στη συνεδρία “EEPA Session: Supporting the Sustainable Transition”, όπου συμμετείχε για την παρουσίαση της πρότασης ως φιναλίστ του 2022 στην κατηγορία «Υποστήριξη της βιώσιμης μετάβασης», μια κατηγορία που αναγνωρίζει πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τη βιώσιμη μετάβαση και τις περιβαλλοντικές πτυχές όπως η κυκλική οικονομία, η κλιματική ουδετερότητα, η καθαρή ενέργεια, η αποδοτικότητα των πόρων ή η βιοποικιλότητα.

Επιπλέον, στην ομιλία της η κα. Τσαλταμπάση εξιστόρησε το «όμορφο αλλά και δύσκολο» ταξίδι δημιουργίας της 1ης Ενεργειακής Κοινότητας Γυναικών WEnCoop σε όλη την Ευρώπη, το οποίο ξεκίνησε 2 χρόνια πριν, με αφορμή την ανάγκη συμμετοχής περισσότερων γυναικών στο τομέα της Πράσινης Ενέργειας. Έτσι, δύο χρόνια μετά, η πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, το οποίο πίστεψε από την πρώτη στιγμή σε αυτή τη δράση, κατάφερε να πάει ενάντια στις προβλέψεις και να αποτελεί πηγή έμπνευσης και πρακτική προς μίμηση για γυναίκες από την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη.

«Η μεγαλύτερη επιτυχία για τη WEnCoop είναι να αλλάξουμε το πως βλέπει η κοινωνία της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, τη συμμετοχή των γυναικών στον Ενεργειακό Τομέα και την Πράσινη Οικονομία. Είμαστε εδώ, διαδίδοντας το δικό μας μήνυμα για το ότι μέσα από την πραγματικά ομαδική προσπάθεια τα σχέδια γίνονται πράξεις. Ταυτόχρονα στοχεύουμε να βοηθήσουμε όσες περισσότερες γυναίκες μπορούμε κατ’αρχάς στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην Πράσινη Οικονομία», τόνισε η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., κα Λίνα Τσαλταμπάση.

Λαμβάνοντας το βραβείο η κα. Τσαλταμπάση συγκινημένη δήλωσε: «Αυτό το βραβείο ανήκει στα 66 μέλη της Ενεργειακής Κοινότητας που πίστεψαν και επένδυσαν σε αυτή την ιδέα και αποτελεί την απόδειξη ότι τα όχι που ακούμε μπορούν να γίνουν ναι! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν για αυτήν την πρωτοβουλία και ειδικότερα την ομάδα της WEnCoop που ήταν μαζί μου από το ξεκίνημα, καθώς και τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, το οποίο ήταν ο μόνος επίσημος δημόσιος φορέας που πραγματικά μας στήριξε από την αρχή.»

Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, κος Ιωάννης Κουφίδης, με μεγάλη υπερηφάνεια  ευχαρίστησε θερμά όλους για την κατάκτηση αυτού του σημαντικού βραβείου και δήλωσε: “Στηρίζουμε την καινοτομία, την υγιή επιχειρηματικότητα, πιστεύουμε στη δυναμική των γυναικών, αλλά και σε κάθε δράση που προάγει την οικονομία του τόπου και συμβάλλει στην ανάπτυξη”!

Μετά από αυτήν την σημαντική αναγνώριση είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop προμηνύεται λαμπρό!

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος