Ενεργειακή Δημοκρατία & Πράσινη Κατανάλωση για τις γυναίκες

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. και η Ενεργειακή Κοινότητα WEnCoop ως εξωτερικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του Έργου με τίτλο “FARMWELL” «Βελτιώνοντας την ευημερία των γεωργών μέσα από Κοινωνικές Καινοτομίες» / Improving farmers’ wellbeing through social innovation”, HORIZON 2020, που υλοποιείται από τo Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 5 Δεκεμβρίου εργαστήριο ενδυνάμωσης στη Θεσσαλονίκη και αφορά την ενημέρωση και ενδυνάμωση της γυναικείας συμμετοχής στις ενεργειακές κοινότητες, και συγκεκριμένα για την επίτευξη της ευημερίας των γυναικών γεωργών.

Η ανάγκη για αυξημένη συμμετοχή των γυναικών σε πρωτοβουλίες όπως οι ενεργειακές κοινότητες είναι σημαντική και απαραίτητη για την ανάπτυξη νέων αγορών εναλλακτικής ενέργειας με κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εκπαίδευση γυναικών γεωργών και γυναικών της υπαίθρου και όχι μόνο, όπου με διαδραστικό τρόπο θα ευαισθητοποιήσει και θα διευρύνει βασικές και σύνθετες ιδέες πίσω από την συμβολή της ενεργειακής κοινότητας -ως κοινωνική καινοτομία- στην επίτευξη της ευημερίας των γυναικών της υπαίθρου.

Οι συμμετέχουσες, θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του διήμερου εργαστηρίου να επισκεφθούν το χώρο που βρίσκεται το πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop στη Χαλκιδική, να εκπαιδευτούν για τις Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα και τη φιλοσοφία της Πράσινης Κατανάλωσης, καθώς και θα γνωριστούν και θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες για την ένταξή τους στην πράσινη μετάβαση.

Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν σχετικά με:

  • τη συμμετοχή των Γυναικών στον τομέα της Ενέργειας
  • την Ενεργειακή Δημοκρατία
  • την Ενεργειακή Κοινότητα WEnCoop, ως παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής
  • την εκπροσώπηση των γυναικών τις υπαίθρου στις ΕΚΟΙΝ

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος