1ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Ξεκινά στις 4 Ιουλίου στο «Αττικό Άλσος»  το 1ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο πλαίσιο του 2ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής «Καλοκαίρι Πολιτισμού με μέρες μουσικής και θεάτρου».

 

Γ. Πατούλης: «Το Αρχαίο Δράμα με τη διεθνή του εμβέλεια και τον ουμανισμό αποτελεί πυξίδα προς μια βαθιά και ειλικρινή φιλία των λαών των Βαλκανίων».

 

Με την έναρξη του 1ου Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος την Τρίτη 4 Ιουλίου, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 2ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής «Καλοκαίρι Πολιτισμού με μέρες μουσικής και θεάτρου», έως και τις 4 Αυγούστου με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

 

Το «Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος / Interbalkan Festival of Ancient Drama» αποτελεί έναν νέο διεθνή καλλιτεχνικό θεσμό που ιδρύεται από την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και καθιερώνεται από το καλοκαίρι του 2023 σε ετήσια βάση.

 

Αυτό το καλοκαίρι, το φεστιβάλ ξεκινάει με ένα τετραήμερο παραστάσεων διεθνών και ελληνικών συμμετοχών, που παρουσιάζονται στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού» από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου 2023 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και έναρξη κάθε βράδυ στις 21:00.

 

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η συνεργασία και η σταθερή παρουσία στη χώρα μας καλλιτεχνών, θεσμών και σχημάτων από τα Βαλκάνια, που εργάζονται σε υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο, εστιάζοντας στο Αρχαίο Δράμα και την έρευνα γύρω από αυτό.

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προσκαλώντας τους πολίτες της Αττικής να παρακολουθήσουν τα δρώμενα αναφέρθηκε στην μεγάλη εισφορά της θεατρικής παράδοσης και της σύγχρονης δημιουργίας των βαλκανικών χωρών πάνω στο Αρχαίο Δράμα, επισημαίνοντας:

 

«Στο πολύπαθο γεωγραφικό τοπίο των Βαλκανίων, εκεί όπου οι άνθρωποι βίωσαν και βιώνουν σύγχρονες τραγωδίες, το Αρχαίο Δράμα με τη διεθνή του εμβέλεια, τον ουμανισμό και τη θεραπευτική του διάσταση, έχει τη δύναμη να αναδείξει τις συγγενικές μας παραδόσεις και μέσα από την ουσιαστική καλλιτεχνική συνάντηση να στρέψει την πυξίδα προς τη βαθιά και ειλικρινή φιλία των λαών. Η Περιφέρεια Αττικής με ποιοτικές δράσεις πολιτισμού αναδεικνύει την αδιάρρηκτη σχέση της ζωής με την τέχνη, η οποία με διαθλαστικό τρόπο συμπαρίσταται στα αιώνια ζητήματα που απασχολούν την ανθρώπινη φύση και τις κοινωνίες αλλά και στην ψυχαγωγία των ανθρώπων προάγοντας το ευ ζην».

 

Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης ο συγγραφέας, ποιητής και μεταφραστής Λέανδρος Πολενάκης, ενώ οι διεθνείς παραγωγές παρουσιάζονται με υπέρτιτλους στα ελληνικά. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Άρης Ασπρούλης ενώ την Συμβουλευτική Επιτροπή απαρτίζουν οι: Μαίρη Βιδάλη (Πρόεδρος), Έλενα Μαυρίδου, Άγις Μαρίνης, Ειρήνη Μουντράκη, Κωνσταντίνος Μπούρας, Περικλής Νεάρχου, Σίσσυ Παπαθανασίου, Δέσποινα Σαββοπούλου

 

 

Το πρόγραμμα του 1ου Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Θεάτρου

 

 

4 Ιουλίου – Αισχύλου, Ευμενίδες| Κρατήσεις https://www.ticketservices.gr/event/2o-festival-perifereias-attikis/?eventid=9235&showid=58997

 

5 Ιουλίου – ATrojanWoman| Κρατήσεις https://www.ticketservices.gr/event/2o-festival-perifereias-attikis/?eventid=9235&showid=58998

 

6 Ιουλίου – Ευριπίδη, Εκάβη | Κρατήσειςhttps://www.ticketservices.gr/event/2o-festival-perifereias-attikis/?eventid=9235&showid=58999

 

7 Ιουλίου – Η εκδίκηση της Μελιτώς| Κρατήσεις https://www.ticketservices.gr/event/2o-festival-perifereias-attikis/?eventid=9235&showid=59000

 

 

Υπενθυμίζεται ότι το 2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής «Καλοκαίρι Πολιτισμού με μέρες μουσικής και θεάτρου», ξεκίνησε με το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Περιφέρειας Αττικής (11-12-13 Ιουνίου) και συνεχίζεται με το Φεστιβάλ «Μεγάλη Ελλάδα», στο οποίο συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι της Αττικής που εκπροσωπούν κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι τις 4 Αυγούστου με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής

«Καλοκαίρι Πολιτισμού με μέρες μουσικής και θεάτρου»

 

 

«ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ»14 Ιουνίου- 2 Ιουλίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Έναρξη εκδηλώσεων: 21:00 μ.μ.

 

Τετάρτη 14 Ιουνίου

Μουσική βραδιά αφιερωμένη στη Θράκη

Πολιτιστικοί σύλλογοι Θράκης

 

Πέμπτη 15 Ιουνίου

Μουσική βραδιά αφιερωμένη στη Θεσσαλία

Πανθεσσαλική Στέγη

 

Παρασκευή 16 Ιουνίου

Καλλιτεχνικό Σχήμα Επτανήσων

Χορωδίες και χορευτικοί σύλλογοι Επτανήσων

 

Σάββατο 17 Ιουνίου

Μουσικό σχήμα από τον Πόντο και ομάδα από Πυρριχιστές

 

Κυριακή 18 Ιουνίου

Παραδοσιακή μουσική από τη Μικρά Ασία

Μικρασιατικά σωματεία και πολιτιστικοί σύλλογοι

 

Δευτέρα 19 Ιουνίου

Μουσική βραδιά αφιερωμένη στην Αρκαδία

Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας

 

Τρίτη 20 Ιουνίου

Μουσική Βραδιά αφιερωμένη στους ήχους και τη μουσική των Δωδεκανήσων

Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς

 

Τετάρτη 21 Ιουνίου

Μουσική βραδιά αφιερωμένη στη Μάνη

Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μανιατών

 

Πέμπτη 22 Ιουνίου

Μουσική Κυκλαδίτικη Βραδιά

Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων

 

Παρασκευή 23 Ιουνίου

Μουσική Βραδιά αφιερωμένη στην Ήπειρο

Μουσικό πρόγραμμα από Ηπειρώτες τραγουδιστές και χορευτές.

 

Τρίτη 27 Ιουνίου

Συναυλία αφιερωμένη στο Δημοτικό τραγούδι από την Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος

Συμμετέχουν Αντώνης Κυρίτσης, Βαγγέλης Δημούδη, Γιώργος Μπαγιώκης κ.ά.

 

 

Πέμπτη 29 Ιουνίου

Αφιέρωμα στα Σμυρναίικα τραγούδια

Συναυλία με τον Λαμπρό Καρέλα, την Μαριώ, τον Γιώργο Βεντουζά κ.ά.

 

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος