Η Ελευσίνα υποδέχεται τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού με μία σειρά εκδηλώσεων και πολύτιμων συνεργασιών!

Η αρχή γίνεται στις 2 Αυγούστου με τα Ιερά Τραγούδια, αυτή τη φορά στη Μαγούλα, συστήνοντας τις παραδόσεις και τους χορούς του καλοκαιριού, σε επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα και με τη συμμετοχή σημαντικών μουσικών του παραδοσιακού τραγουδιού. Στο τέλος Αυγούστου, και σε συνδιοργάνωση με το Φεστιβάλ Αισχύλεια, λαμβάνει χώρα ένα σύνολο δράσεων και εκδηλώσεων που φέρνει για πρώτη φορά τον ετήσιο  πολιτιστικό αυτό θεσμό της Ελευσίνας “εκτός ορίων”.

Η ειδική αυτή έκδοση του Φεστιβάλ φέτος απλώνεται σε όλη την πόλη, ξεκινώντας στις 27 Αυγούστου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με τη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Μανώλη Μητσιά. Τη βραδιά ανοίγει ο Ελευσίνιος Αιμίλιος Μπάρτζης μαζί με την Μαργαρίτα Κολάση, σε ένα ρεσιτάλ με βιολί και πιάνο, σε επιλογή της 2023 Ελευσίς. Στο ίδιο πλαίσιο, στις 30 & 31 Αυγούστου, η Αργυρώ Χιώτη σκηνοθετεί στη Βλύχα μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση σε κείμενο του Ευθύμη Φιλίππου. Ερμηνεύουν η Αγγελική Παπούλια και The Boy.

Ακόμη, μην χάσετε τον Αύγουστο τη δράση Αμολή (27/08), με την υποστήριξη του Δήμου Ασπροπύργου, για τη σπουδαιότητα της αγροτικής καλλιέργειας στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο. Παράλληλα, συνεχίζεται η μεγάλη εικαστική έκθεση Ελευσίνα Μon Amour σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου, με τη συμμετοχή 16 διεθνών εικαστικών, ενώ κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην πόλη ανακαλύπτοντας μία σειρά εικαστικών έργων στον δημόσιο χώρο, σημαντικών καλλιτεχνών, όπως της Ελευθερίας Ντεκώ, της Χαράς Πιπερίδου, της Έλενας Δήμητρας Χαντζή και της Ομάδας Εικαστικού Φωτισμού Beforelight, κ.ά.

Έρχονται τον Σεπτέμβριο!

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 11 MA Romeo Castellucci, ΜΥΣΤΗΡΙΟ 94  INVARIANT Κρουστά του Στρασβούργου (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια), ΜΥΣΤΗΡΙΟ 202 ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ  Μιχάλης Μυτακίδη (B.D. Foxmoor των Active Member) και ομάδα «Ανάληψις» (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια), ECOCULTURE FESTIVAL, ΜΥΣΤΗΡΙΟ 14 ΗUMAN REQUIEM Jochen Sandig, ΜΥΣΤΗΡΙΟ 126 ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ Λένα Κιτσοπούλου, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΔΙΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ Ή ΠΕΡΙ ΦΙΛΙΑΣ και πολλές ακόμη δράσεις και εκδηλώσεις. Μείνετε συντονισμένοι!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

2 ΑΥΓ
MΥΣΤΗΡΙΟ 100
ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Καλοκαιρινά Πανηγύρια – Το «Πάσχα του Καλοκαιριού»
ΜΑΓΟΥΛΑ
Περισσότερα εδώ

27 ΑΥΓ
ΜΥΣΤΗΡΙΟ 67
ΑΜΟΛΗ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
Περισσότερα εδώ 

27 ΑΥΓ
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ
Opening act: ΜΥΣΤΗΡΙΟ 154 LIVE MUSIC ACTS-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΕ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
(Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια)
Περισσότερα εδώ

30, 31 ΑΥΓ
ΜΥΣΤΗΡΙΟ 115
ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΛΟΙΑ
ΒΛΥΧΑ – ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΛΟΙΩΝ
(Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια)
Περισσότερα εδώ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, X-BOWLING ART CENTER
ΜΥΣΤΗΡΙΟ 3
ELEFSINA MON AMOUR
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
Περισσότερα εδώ

ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ 

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 48
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ
ΦΩΤΟΣΥΝΑΞΕΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΙΡΙΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΡΓΟ
Περισσότερα εδώ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 4
ΦΩΤΕΙΝΑ ΞΥΣΤΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ
ΜΟΝΙΜΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ
Περισσότερα εδώ
ΜΥΣΤΗΡΙΟ 144
ΑΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΑΓΑΠΗΣΕΣ
ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΡΓΟ
Περισσότερα εδώ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 118
THROUGH RUPTURE COMES THE FLOW
ΟΣΕ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΜΟΝΙΜΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ
Περισσότερα εδώ

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος