Ελιξίριο νεότητας το νερό

Στο νερό ανακάλυψαν οι επιστήμονες το μυστικό της αντιγήρανσης Αμερικανοί επιστήμονες. Σε πρόσφατη έρευνά τους διαπίστωσαν ότι 8 ποτήρια νερού κάθε μέρα μπορούν να επιμηκύνουν τη ζωή κατά 15 χρόνια και να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και άνοιας.
Οι ενήλικες που καταναλώνουν μικρότερη ποσότητα νερού από αυτή  έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν χρόνια νοσήματα, όπως καρδιακή ανεπάρκεια, κολπική μαρμαρυγή, περιφερική αρτηριακή νόσο, χρόνια πνευμονική νόσο, διαβήτη και άνοια και να πεθάνουν πρόωρα.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες που υπογράφουν τη μελέτη, η ανεπαρκής πρόσληψη υγρών σχετίζεται με βλάβες στο DNA και αύξηση της φλεγμονής που επιταχύνουν τη γήρανση.
H Dr Natalia Dmitrieva από το ΝΗΙ τόνισε ότι μπορούμε να αυξήσουμε την πρόσληψη υγρών μας για να ικανοποιήσουμε τις ημερήσιες ανάγκες, όχι μόνο πίνοντας νερό, αλλά και άλλα υγρά, όπως χυμούς φρούτων και λαχανικών.
Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει μία σειρά από συμπτώματα όπως ζάλη, κόπωση και πονοκεφάλους, αυξάνει τον κίνδυνο για δυσκοιλιότητα, πέτρες στα νεφρά και κακή ποιότητα δέρματος και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκούς σπασμούς και σε επιληπτικές κρίσεις. Οδηγεί επίσης σε μειωμένο όγκο αίματος, πτώση της αρτηριακής πίεσης και μπορεί να καταλήξει σε σοκ, λόγω της έλλειψης οξυγόνου.
Η έμπνευση για την πραγματοποίηση μελέτης προήλθε από μελέτες σε ποντίκια που έδειξαν ότι ο ισόβιος περιορισμός της πρόσληψης νερού στα ποντίκια μείωσε τη διάρκεια ζωής των ποντικών κατά έξι μήνες, κάτι που αντιστοιχεί αδρά σε 15 έτη ανθρώπινης ζωής.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος