Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Μνημόνιο συνεργασίας (MoU) υπέγραψαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και η πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) Σοφία Κουνεκάκη-Εφραίμογλου. Το ΕΕΔΕΓΕ -ως ο μεγαλύτερος θεσμοθετημένος φορέας γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα– αναλαμβάνει τον ρόλο του θεσμικού υποστηρικτή της πλατφόρμας Elevate Greece με στόχο την καθοδήγηση, ενίσχυση και δικτύωση των νεοφυών επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες σε αυτή, με έμφαση πάντα στη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας το ΕΕΔΕΓΕ θα προσφέρει την τεχνογνωσία και την εμπειρία των στελεχών του με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και με έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, το ΕΕΔΕΓΕ θα συμβάλει στο έργο της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη διοργάνωση σεμιναρίων ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων γυναικών επιχειρηματιών, την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης κατά την έναρξη/σύσταση μιας νεοφυούς επιχείρησης και για τους πρώτους 4 μήνες, καθώς και τη δημιουργία δομής mentoring για τις νέες επιχειρηματίες.

«Αυτονόητα» προνόμια
Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης για τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας ή λοχείας παρέχεται με ειδική ρύθμιση από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της διευκόλυνσης της καθημερινότητας. Αυτό τόνισε, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Με ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης χορήγησης επιδόματος μητρότητας και λοχείας μέσω ΚΕΠ. Στο εξής οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να κάνουν τη διαδικασία διά ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη. Με σχέδιο διευκολύνουμε την καθημερινότητα όλων».

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος