Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος μήνας λειτουργίας του Female Empowerment Hub!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος μήνας λειτουργίας του Female Empowerment Hub!

 Τεράστια ήταν η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας, με πάνω από 250 επωφελούμενες, στα ξεχωριστά βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες αλλά και τις δράσεις για τις γυναίκες της υπαίθρου που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., με την υποστήριξη του Betsson Foundation, τα οποία πραγματοποιήθηκαν τον πρώτο (1ο) μήνα λειτουργίας του Female Empowerment Hub στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο Σ.Ε.Γ.Ε. και το Betsson Foundation, πιστοί στο όραμα της δημιουργίας του 1ου πολυχώρου Ενδυνάμωσης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (Female Empowerment Hub), προσέφεραν δωρεάν στο κοινό της Θεσσαλονίκη, μία σειρά διαδραστικών δράσεων και εργαστηρίων,  τον μήνα Δεκέμβριο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση των συμμετεχόντων πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά και επιχειρηματικά θέματα.

Ειδικότερα, το διήμερο Εργαστήριο Ενδυνάμωσης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκέμβρη, με θέμα “Ενεργειακές Κοινότητες: Ενεργειακή Δημοκρατία και Πράσινη Κατανάλωση“, με καλεσμένες γυναίκες της υπαίθρου από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας, επικεντρώθηκε στην πιλοτική εφαρμογή κοινωνικών καινοτομιών που βελτιώνουν την σωματική, ψυχική και κοινωνική ευημερία. Ακόμη, το εργαστήριο εστίασε στην ανάγκη για αυξημένη συμμετοχή των γυναικών σε πρωτοβουλίες όπως οι Ενεργειακές Κοινότητες και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν αυτές, στην ανάπτυξη νέων αγορών εναλλακτικής ενέργειας με κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο.

Επιπλέον, τα βιωματικά εργαστήρια που έλαβαν χώρα την Χριστουγεννιάτικη περίοδο,  κινήθηκαν ανάμεσα σε 3 επίκαιρες θεματικές, με την ενίσχυση της κυκλικής και πράσινης οικονομίας, με έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση υλικών και την μείωση της σπατάλης φαγητού (food waste). Τα σεμινάρια υποστήριξαν εκπαιδευτικά τα μέλη του Σ.Ε.Γ.Ε., η κα. Τρέζου Γεωργία και η ομάδα της RestartDiet, και η κα. Εβίτα Σταύρου και η ομάδα του ForMe Workshops.

Συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, το τελευταίο διαδραστικό εργαστήριο αφορούσε την εκπαίδευση πάνω στη συγγραφή χρηματοδοτούμενων προτάσεων, μαθαίνοντας τις βασικές αρχές σύνταξης μιας πρότασης χρηματοδότησης, την προετοιμασία μιας αίτησης για χρηματοδότηση, το σχεδιασμό ενός έργου βήμα προς βήμα.

Αναλογιζόμενοι πάντα τις ανάγκες των συμμετεχόντων και με γνώμονα πάντα την ενίσχυση και ενδυνάμωση ολόκληρης της οικογένειας, παράλληλα με την υλοποίηση των εργαστηρίων, οι μικροί επισκέπτες του χώρου συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε διασκεδαστικές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης από εξειδικευμένο προσωπικό, απολαμβάνοντας εξίσου την ξεχωριστή εμπειρία. Επιπλέον, στο χώρο πραγματοποιήθηκε  bazzar για την ενίσχυση της δράσης του Σ.Ε.Γ.Ε. Καμία Μόνη, η οποία παρέχει οικονομική ενίσχυση και νομική υποστήριξη σε θύματα έμφυλης βίας. Οργανωτικά τα εργαστήρια υποστήριξαν τα μέλη του Συνδέσμου κα. Χριστίνα Βρακά, κα. Βασιλική Καρτσιακλή, κα. Μάγδα Χατζηνάκη και η ομάδα της dot2dot.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν καθώς και το ενδιαφέρον με το οποίο παρακολούθησαν τις δράσεις του Female Empowerment Hub. Η μεγάλη απήχηση και συμμετοχή όλων, αποτελεί μεγάλη τιμή για το Σύνδεσμο και μας δίνει κίνητρο να συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε δράσεις οι οποίες ενδυναμώνουν την κοινωνία και οικονομία της χώρας.», τόνισε η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., κα. Λίνα Τσαλταμπάση.

Συγχρόνως, η κα. Τσαλταμπάση πρόσθεσε: «Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη που αποτέλεσαν την ομάδα των συντονιστριών και εκπαιδευτριών, καθώς και το δωρητή Betsson Foundation. Είμαστε πολύ περήφανες για τους συνεργάτες μας, οι οποίοι βρίσκονται πάντα δίπλα μας, πρόθυμοι να προσφέρουν στην κοινωνική και οικονομική ενδυνάμωση της χώρας, βασιζόμενοι πάντα σε κοινές αρχές, τη φροντίδα και την αλληλεγγύη.»

Έτσι λοιπόν, ο 1ος πολυχώρος Ενδυνάμωσης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (Female Empowerment Hub) άνοιξε τις πύλες του και πραγματοποίησε μία δυναμική αρχή, με την υπόσχεση ότι το Νέο Έτος θα είναι γεμάτο έμπνευση, δημιουργία και πολλές νέες δράσεις!

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος