Μεσοθεραπεία προσώπου… η skin booster θεραπεία αντιγήρανσης!

Βασιλική Μουσάτου
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
beautifulskin.gr
Instagram:
@beautifulskin.gr

Με τον όρο μεσοθεραπεία, αναφερόμαστε σε μια μέθοδο πολλαπλών νυγμών στο δέρμα με πολλές εφαρμογές για την αντιμετώπιση διαφορετικών προβλημάτων.
Μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ (αντιγήρανση), στο τριχωτό της κεφαλής για αντιμετώπιση τριχόπτωσης και αλωπεκιών και στο σώμα για λιπόλυση/βελτίωση κυτταρίτιδας.
Άρα, η μεσοθεραπεία είναι η μέθοδος και ανάλογα την περίσταση χρησιμοποιούμε διαφορετικές ουσίες.
Με τη μεσοθεραπεία επιτυγχάνονται ταυτόχρονα δύο λειτουργίες: μέσω του μηχανικού μικροτραυματισμού του δέρματος από τις βελόνες, διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό συμβαίνει διότι το δέρμα αντιλαμβανόμενο τον τραυματισμό, ενεργοποιεί τους μηχανισμούς επούλωσης με αποτέλεσμα πιο φρέσκο και σφριγηλό δέρμα, λιγότερες ρυτίδες και ουλές. Η δεύτερη λειτουργία που προσφέρει η μεσοθεραπεία, είναι η βέλτιστη διείσδυση των συστατικών που χρειάζεται το δέρμα για αντιγήρανση και ανανέωση. Οι ουσίες αυτές (υαλουρονικό, βιταμίνες κ.α.), δεν απορροφώνται επαρκώς από τα καλλυντικά ενώ με μικροεγχύσεις προσφέρονται ακριβώς εκεί που χρειάζεται και στην κατάλληλη ποσότητα.
Το περιεχόμενο της μεσοθεραπείας ανταποκρίνεται στο είδος του προβλήματος: ενυδάτωση, λεύκανση, λείανση ρυτίδων, σύσφιξη αλλά και κυτταρίτιδα, ραγάδες, τοπικό πάχος, τριχόπτωση. Υπάρχουν έτοιμα μείγματα, αλλά και η δυνατότητα να φτιάξει ο δερματολόγος τα δικά του επιλέγοντας το συνδυασμό συστατικών (πχ υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, λευκαντικές ουσίες και πεπτίδια με αντιοξειδωτική δράση) που χρειάζονται κατά περίπτωση.
Η μεσοθεραπεία είναι ιδανική στο να προσφέρει στο δέρμα μας συστατικά που δεν μπορεί να λάβει, ακόμα και όταν ακολουθούμε την πιο ισορροπημένη διατροφή. Είναι ενδεδειγμένη θεραπεία για όλες τις ηλικίες, τόσο για πρόληψη, όσο και τη διόρθωση των σημαδιών της φωτογήρανσης και χρονολογικής γήρανσης. Η θεραπεία δεν αφήνει συνήθως μελανιές και μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς περιορισμό από τον ήλιο όλες τις εποχές του έτους. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια και το αποτέλεσμα είναι ένα πιο φρέσκο, λαμπερό και αναζωογονημένο δέρμα.
Μια παραλλαγή της κλασικής μεσοθεραπείας για δέρμα και μαλλιά, είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία, χρησιμοποιώντας το αίμα του ασθενή για να απομονωθούν τα αιμοπετάλια που περιέχουν αυξητικούς παράγοντες (PRP).
Μεσοθεραπεία με μηχάνημα τύπου pen. Σε αυτή την εφαρμογή, η θεραπεία γίνεται με μηχάνημα σαν στυλό με αποσπώμενη κεφαλή με πολλές βελόνες. Αποτελεί εξέλιξη της παλαιότερης τεχνικής με roller μεσοθεραπείας. Οι βελόνες ανεβοκατεβαίνουν ταχύτατα, «γαζώνοντας» το δέρμα, δημιουργώντας εκατοντάδες μικρές οπές στο δέρμα. Από αυτές τις οπές γίνεται δυνατή η διέλευση των συστατικών που θέλουμε να προσφέρουμε με τη θεραπεία μας. Να τονιστεί ότι η μεσοθεραπεία απαιτεί επαναλαμβανόμενες, ανά μήνα συνήθως, εφαρμογές, ανάλογα το πρόβλημα.
Ανάλογα με την ηλικία και τον τρόπο ζωής του κάθε ατόμου (κάπνισμα, ήλιος, άθληση, στρες ) η διάρκεια των αποτελεσμάτων ποικίλει. Εάν ακολουθηθεί το ενδεδειγμένο σχήμα για κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας διαρκούν ένα χρόνο. Για τη λιπόλυση το αποτέλεσμα είναι μόνιμο (σε σταθερό σωματικό βάρος).
Στο πρόσωπο η μεσοθεραπεία γίνεται με χρήση αναισθητικής κρέμας που εφαρμόζεται 1 ώρα προ θεραπείας. Είναι ανεκτή από όλους. Στο σώμα συνήθως δε χρειάζεται αναισθησία, αν και ορισμένες ασθενείς ευαίσθητες στα τσιμπήματα ακόμα και της λεπτότερης βελόνας, θέλουν κι εκεί εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.
Ερυθρότητα που διαρκεί λίγες ώρες είναι συνήθως η αναμενόμενη επίδραση στη θεραπεία Σπανίως μπορεί να δημιουργηθεί μικρή εκχύμωση στο πρόσωπο, ενώ είναι πιο συχνές οι μελανιές στο σώμα. Υποχωρούν όμως γρήγορα. Οι λιπολυτικές ενέσεις στο σώμα προκαλούν συνήθως οίδημα που υποχωρεί μετά από 7-8 μέρες, γι’ αυτό προτείνεται να γίνονται χειμώνα .

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος