Τα beauty trends του 2024 για ανάπλαση και αντιγήρανση

Μαρία Σκολαρίκου
Πλαστικός Χερουργός
Μετεκπαιδευθείς σε Ην. Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία
Αναγνωρισμένο Μέλος του Specialist Registry Plastic Surgeon Ην. Βασιλείου
Fellow του Ευρωπαϊκού Board Πλαστικής Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής

www.mariaskolarikou.com
Instagram:  @skolarikou plastic_surgery

Οι θεραπείες που μπορούν να γίνουν στο περιβάλλον του ιατρείου, χωρίς πόνο – νάρκωση- και αποθεραπεία αλλά με αποτελέσματα που διαρκούν στον χρόνο, είναι η πιο σύγχρονη τάση στην Παγκόσμια κοινότητα της Πλαστικής Χειρουργικής.

Μια τέτοια θεραπεία κατά της χαλάρωσης είναι τo Εndolift Laser. Είναι πρακτικά ότι πιο κοντινό σε ένα χειρουργικό lifting, που εφαρμόζεται στο ιατρείο, με τοπική αναισθησία, σε πολύ μικρό χρόνο, χωρίς τομές και εμφανή σημάδια, ανώδυνα με άμεση επιστροφή στις καθημερινές υποχρεώσεις. Με αυτήν την επαναστατική τεχνολογία, με τις ειδικές σχεδόν αόρατες οπτικές ίνες, μέσω μιας πολύ μικρής οπής στην υπό θεραπεία περιοχή, διαπερνούμε την επιδερμίδα. Απολύτως ελεγχόμενα, μέσω της θερμότητας προκαλείται σύσφιξη τόσο στους επιφανειακούς όσο και στους βαθύτερους ιστούς του δέρματος. Είναι ιδανική λύση τόσο σε περιπτώσεις χαλάρωσης στο πρόσωπο και στον λαιμό, όσο και σε διάφορα δύσκολα σημεία του σώματος όπως η κοιλιά, τα χέρια και τα πόδια. Με το endolift laser μπορούμε στον ίδιο χρόνο, εφόσον υπάρχει ένδειξη, να καταπολεμήσουμε και την τοπική συσσώρευση λίπους. Ο χρόνος της θεραπείας είναι πολύ σύντομος, έτσι μπορούμε να επέμβουμε ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και βελτιώνονται καθημερινά για το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς έχει προκληθεί κολλαγονογέννεση. Αμέσως μετά την θεραπεία μπορεί να παρατηρηθεί ήπιο οίδημα, το οποίο υποχωρεί άμεσα. Δεν υπάρχουν τομές και πόνος παρά μόνο ένα ράμμα στο σημείο εισόδου. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια Lunch Break θεραπεία αλλά με αποτελέσματα με αξιόλογη διάρκεια. Η θεραπεία δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια χειρουργική επέμβαση, όπως το face lift, αλλά είναι ιδανική για άτομα που ακόμα δεν έχουν ένδειξη για ένα τέτοιο χειρουργείο ή δεν είναι διατεθειμένα να κάνουν κάτι τόσο επεμβατικό.

Τα εξωσώματα από την άλλη, είναι ακόμη μια νέα καινοτόμα θεραπεία που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για μικρά εξωκυττάρια κυστίδια τα οποία παράγονται φυσικά από όλα σχεδόν τα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος. Είναι πλούσια σε λιπίδια, πρωτεΐνες, αμινοξέα, πεπτίδια και νουκλεϊκά οξέα. Η δράση τους αναγκάζει τα ανενεργά κύτταρα να αφυπνιστούν αλλά και να επιδιορθώσει τα κύτταρα που έχουν υποστεί φθορές, προάγοντας την κολλαγονογέννεση. Εφαρμόζεται τοπικά, κυρίως σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, επιτυγχάνοντας βαθιά ανάπλαση του δέρματος, δίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα σε προβλήματα όπως κουρασμένη – θαμπή όψη, έντονοι διευρυμένοι πόροι, χαλάρωση, σε περιπτώσεις δυσχρωμιών ή μελάσματος, σε δέρματα με ενεργή ακμή ή ακόμα σε σημάδια – ουλές ακμής. Συνδυάζεται άριστα με microneedling και fractional lasers. Πρόκειται για μια πολυπαραγοντική θεραπεία η οποία με έναν μικρό αριθμό επαναλήψεων, με μεσοδιαστήματα ενός μηνός, επιφέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στην γενικότερη εικόνα και υγεία της επιδερμίδας. Σημαντικά βοηθητική είναι και στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης σε συνδυασμό με microneedling και PRP αλλά και ως ενισχυτική θεραπεία μετά από μεταμοσχεύσεις στο τριχωτό.

Ενδιαφέρον πάντα θα έχουν οι νέας γενιάς μεσοθεραπείες και τα skin boosters αλλά και οι διευρυμένες επαναστατικές τεχνικές της νευροτοξίνης (botox – dysport) αλλά και των fillers υαλουρονικού οξέως, σε πρόσωπο και λαιμό.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος