Μία καινοτόμος και ανατρεπτική συνεργασία «γεννιέται» στην πόλη της Θεσσαλονίκης!

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. και το Betsson Foundation της Στοιχηματικής Εταιρίας Betsson ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το 1ο Female Empowerment Hub στην Ελλάδα! Στόχος του συγκεκριμένου πολύχώρου, είναι η ανάδειξη και προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και η προαγωγή της Γυναικείας Ενδυνάμωσης.

Για αυτό το λόγο, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:30 π.μ., πραγματοποιήθηκε η κοινή Συνέντευξη Τύπου για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Σ.Ε.Γ.Ε. και του Betsson Foundation, καθώς και τη δημιουργία του 1ου πολυχώρου Ενδυνάμωσης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (Female Empowerment Hub), ο οποίος επιδιώκει να βελτιώσει τη ζωή των γυναικών επιχειρηματιών της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα και να προάγει το Γυναικείο Επιχειρείν εν γένει.

Πιο συγκεκριμένα, το σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της κας Λίνας Τσαλταμπάση, Προέδρου του Σ.Ε.Γ.Ε. και της κας Μελίνας Πίστη, Affiliate Executive της Στοιχηματικής Εταιρείας Betsson, γεγονός που αποτελεί το έναυσμα για πρακτικές δράσεις για την ενδυνάμωση των γυναικών.

Επιπρόσθετα, η σύμπραξή των δύο οργανισμών αφορά τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας για τη δημιουργία πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση του Γυναικείου Επιχειρείν και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, που θα υποστηρίζουν την τοπική και εθνική κοινότητα ποικιλοτρόπως.

Προτεραιότητες αυτής της συνεργασίας αποτελούν η οικονομική ανάπτυξη, η ενημέρωση για επαγγελματικά θέματα  αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, οι ευκαιρίες ανέλιξης που θα ενδιέφεραν τις γυναίκες επιχειρηματίες, αλλά και η προαγωγή της θέσης της γυναίκας σε επιχειρηματικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο.

Για τη στήριξη και την ενίσχυση των γυναικών επιχειρηματιών και όχι μόνο έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν ποικίλες δράσεις μέσω αυτής της αξιοσημείωτης συνεργασίας. Ειδικότερα, έχουν σχεδιαστεί δράσεις που αφορούν την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής γυναικών σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, απασχόλησης, επιχειρηματικότητας και εργασιακών σχέσεων, καθώς και δράσεις δικτύωσης και ενημέρωσης για την κατάλληλη κατάρτιση και επιμόρφωση των γυναικών, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους. Ακόμη, μηνιαίες ενημερωτικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα, που στόχο θα έχουν την ενθάρρυνση της ανάπτυξης του επιχειρηματικού πνεύματος των γυναικών και της απόκτησης εργαλείων για τη στήριξη και την ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων, ώστε το Female Empowerment Hub να αποτελέσει πραγματικά ένα χώρο ολιστικής υποστήριξης, έμπνευσης, δημιουργίας, αλλά και ενδυνάμωσης για την κάθε γυναίκα.

«Η νέα συνεργασία μας με τη Betsson αντικατοπτρίζει τους στρατηγικούς στόχους του Συνδέσμου για τη υλοποίηση δράσεων που θα καλύπτουν τις ανάγκες που προκύπτουν από τις ραγδαίες εξελίξεις στην επιχειρηματικότητα. Το σύνολο των υπηρεσιών που θα δίνονται στο Female Empowerment Hub θα παρέχονται δωρεάν στις γυναίκες επιχειρηματίες. Μέσω της συνέργειας αυτής ο Σ.Ε.Γ.Ε. επενδύει σημαντικά στην εκπαίδευση των γυναικών και στην ανάδειξη των ταλέντων τους για την αύξηση της γυναικείας συμμετοχής στον επιχειρηματικό κόσμο.», τόνισε η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., κα. Λίνα Τσαλταμπάση.

Η κα. Μελίνα Πίστη πρόσθεσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Σ.Ε.Γ.Ε., ενός πανελλαδικού φορέα που υποστηρίζει και ενδυναμώνει τις γυναίκες επιχειρηματίες αλλά και κάθε γυναίκα που επιθυμεί να ενταχθεί στο χώρο αυτό. Η συνεργασία μας, σκοπεύει να παρέχει άφθονες ευκαιρίες για δημιουργική αλληλεπίδραση  ενώ παράλληλα να ενδυναμώνει την κοινωνία και την οικονομία της χώρας».

 

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος