Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Χρυσό βραβείο στα Environmental Awards 2022 για το πρόγραμμα Βασιλοτροφίας

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά έλαβε το χρυσό βραβείο για το πρόγραμμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία» στην κατηγορία Sustainable Agricultureστα Environmental Awards 2022, κατά τη λαμπρή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Το βραβείο παράλαβε η κα. Έφη Λαζαρίδου, CEO του Οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν η κα. Καλλιόπη Καραμποϊκη, Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και η κα. Φιλίππα Γρίβα, εκπρόσωπος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το πρόγραμμα Βασιλοτροφίας. Η απονομή έγινε από τον Δρ. Σπύρο Κιαρτζή, Διευθυντή Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας, ΕΛΠΕ ΑΕ.

Nea Georgia Nea Genia 1, Women In Business & Science, Wibmagazine, Wibsmagazine

Το εν λόγω πρόγραμμα, που υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στοχεύει στην εκπαίδευση και κατάρτιση μιας ομάδας μελισσοκόμων – βασιλοτρόφων και στη συνέχεια στον εμβολιασμό βασιλικών κελιών σε εκατοντάδες μελισσοκόμους της Θεσσαλίας.

Οι μελισσοκόμοι-βασιλοτρόφοι που εκπαιδεύονται θα δραστηριοποιηθούν στις 4 περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας ώστε να υποστηρίξουν τουλάχιστον 2.000 μελισσοκόμους (15.00-25.000 βασιλικά κελιά), βελτιστοποιώντας το ενδημικό γενετικό υλικό και αναπτύσσοντας ανθεκτικότερα και παραγωγικότερα μελισσοσμήνη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η βράβευση καταδεικνύει τη δέσμευση του οργανισμού στη διάδοση και εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών βιώσιμης καλλιέργειας αλλά και επιτυχημένων περιβαλλοντικών δράσεων που συνδέονται με τη γεωργική δραστηριότητα. Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσα από τα προγράμματα και το πλέγμα των δράσεων που υλοποιεί σε όλη τη χώρα στοχεύει στην ανάπτυξη του κλάδου της αγροδιατροφής αλλά και στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τη νέα γενιά.

Κοινοποιήστε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα:

OIKONOMIA

Οι νέες προκλήσεις και ευκαιρίες στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι και ο ρόλος των Ελληνίδων στο Επιχειρείν και την Επιστήμη

Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το πρώτο μου άρθρο,σε ένα νέο και πολλά υποσχόμενο περιοδικό, με μια προσωπική μου άποψη. Για να είμαι όμως πιο

Περισσότερα»
NEWS

Αναπτυξιακά – Χρηματοδοτικά εργαλεία 2023-2027: Η επόμενη ημέρα» Στο επίκεντρο η άμεση και αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών ευκαιριών για την ελληνική βιομηχανία.

Με στόχο να δοθεί στοχευμένη πληροφόρηση στις επιχειρήσεις για τα αναπτυξιακά-χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, πράσινης οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης,

Περισσότερα»
ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γυναίκες στη Ναυτιλία

Μελίνα Τραυλού, Σεμίραμις Παληού, Ειρήνη Νταϊφά, Έλπη Πετράκη, Δέσποινα Παναγιώτου – Θεοδοσίου: πέντε σημαντικές προσωπικότητες, πέντε γυναίκες επικεφαλής σε πέντε σημαντικούς φορείς της ναυτιλίας. Δίπλα

Περισσότερα»
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εμπόριο – Παιδεία – Πολιτισμός

  Εκδήλωση με τίτλο: “Εμπόριο – Παιδεία – Πολιτισμός” συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), υπό την αιγίδα του

Περισσότερα»