Ο Florian Huettl, CEO της Opel, αποσκοπεί σε ακόμα υψηλότερες επιδόσεις στην Ελληνική αγορά

  • Η Opel βρίσκεται στη 2η θέση των πωλήσεων στην Ελληνική αγορά μετά το πρώτο εξάμηνο του 2023
  • Η Opel κατέχει μερίδιο στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων υψηλότερο από το συνολικό μερίδιο αγοράς της
  • Το Opel Corsa είναι το 1ο σε πωλήσεις μοντέλο,  ανεξαρτήτως κατηγορίας

 

Rüsselsheim/Αθήνα. Την Ελλάδα επισκέφθηκε πρόσφατα ο Florian Huettl, Διευθύνων Σύμβουλος της Opel στην Ευρώπη. Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο κ. Huettl συναντήθηκε με στελέχη του Ομίλου Συγγελίδη, ο οποίος έχει αναλάβει την εισαγωγή των μοντέλων Opel στην Ελλάδα από το 2021. Μάλιστα, μετά τη μετάβασή της στον Όμιλο Συγγελίδη, η Opel έχει καταφέρει να επιδείξει σημαντική αύξηση μεριδίου αγοράς και βρίσκεται στη 2η θέση των πωλήσεων στην Ελληνική αγορά, μετά το πρώτο εξάμηνο του 2023.

“Από την αρχή του έτους έχουμε υπερδιπλασιάσει το μερίδιό μας στην αγορά των επιβατικών, συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση των συνολικών πωλήσεων επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Μάλιστα, το Corsa μας είναι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην Ελληνική αγορά, ανεξαρτήτως κατηγορίας, κατά το πρώτο μισό του έτους”, δήλωσε ο Florian Huettl.

Η Opel είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής μάρκα στην Ελλάδα, χάρη στην ελκυστική γκάμα μοντέλων της. Εξίσου επιτυχημένη είναι η εμπορική πορεία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Γερμανικής εταιρείας. Μάλιστα, η Opel κατέχει τη δεύτερη θέση στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, με μερίδιο αγοράς πάνω από 10%, το οποίο είναι υψηλότερο από το συνολικό μερίδιό της στην Ελληνική αγορά.

“Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη επίδοση, απόλυτα εναρμονισμένη με τη στρατηγική μας να γίνουμε μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη έως το 2028. Θέλουμε να κάνουμε την Opel ακόμα πιο επιτυχημένη στην Ελληνική αγορά και να αυξήσουμε περαιτέρω το μερίδιό μας στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες της μάρκας μας”, πρόσθεσε ο Florian Huettl.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος