Ο Μαρίνος Βαλαβάνης Νικητής του Διαγωνισμού Νέων Σχεδιαστών Ενδυμάτων του έργου CREATIVE HUB

Το ταλέντο και η δημιουργικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο του Διαγωνισμού Νέων Σχεδιαστών Ενδυμάτων που διοργάνωσε το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο των δράσεων του συγχρηματοδοτούμενου έργου CREATIVE HUB. Ο Διαγωνισμός εντάσσεται στις δράσεις δικτύωσης του έργου και είχε ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους σχεδιαστές να προβάλουν τη δουλειά τους, ώστε να διεκδικήσουν μία θέση στον χώρο της μόδας και να αναπτύξουν συνεργασίες με επιχειρήσεις και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.

Έξι ταλαντούχοι νέοι σχεδιαστές που ξεχώρισαν για τις συλλογές ενδυμάτων που σχεδίασαν και παρουσίασαν στο α΄ στάδιο του Διαγωνισμού, ο οποίος διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Έτοιμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ) στις 28 Απριλίου 2023, παρουσίασαν στον Τελικό τις ολοκληρωμένες εμφανίσεις που δημιούργησαν, φορεμένες από μοντέλα. Το μεγάλο βραβείο του Διαγωνισμού ήταν μία δωρεάν συμμετοχή στην εμπορική έκθεση για τη μόδα «Athens Fashion Trade Show 2023», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 21-24 Σεπτεμβρίου.

Οι έξι φιναλίστ που συμμετείχαν στον Τελικό ήταν οι:

  • Αναστάχα Δέσποινα
  • Βαλαβάνης Μαρίνος
  • Γιαννακούλη Αγγελική
  • Δήμου Ζωή
  • Θεοδωρούδη Μαρία
  • Μακρίδου Αθηνά

 

Οι δημιουργίες τους αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν από 5μελή Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου της μόδας.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Μαρίνος Βαλαβάνης, απόφοιτος ΙΕΚ σχεδιασμού ενδυμάτων, 28 ετών, ο οποίος παρουσίασε ένα εντυπωσιακό σύγχρονο σύνολο, το οποίο ξεχώρισε για την αρτιότητα της κατασκευής του και το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Αθηνά Μακρίδου, απόφοιτη του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού & Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ, 24 ετών, και την τρίτη θέση η Αγγελική Γιαννακούλη, φοιτήτρια του ανωτέρω Τμήματος, 23 ετών.

 

Tην εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε και στο κανάλι του έργου CREATIVE HUB στο YouTube

 

Το Έργο CREATIVE HUB συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος