Οι Γυναίκες της Κρήτης Καινοτομούν

Δυναμικά συνεχίζει να προσφέρει στην κοινότητά του ο οργανισμός Women Do Business, με οnline webinars & Workshops, με το 3μηνο πρόγραμμα #acceleratorprogram #Γυναικείας_επιχειρηματικότητας, το 3μηνο πρόγραμμα #mentoring, εκπαιδεύσεις ενδυνάμωσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, leadership skills σε εργαζόμενες μεγάλης ελληνικής τράπεζας κ.α. Με αισθητή παρουσία στις δύο κεντρικές πόλεις της Κρήτης (Ηράκλειο και Χανιά), 1.378 γυναίκες έχουν λάβει υποστήριξη μέσα στο 2021, 8 νέες επιχειρήσεις ξεκίνησαν μέσα από τον οργανισμό και μια start up (νεοφυής επιχείρηση) βρίσκεται σε επιταχυντή φορέα με εξειδίκευση στον Τουρισμό. Πρόκειται για σημαντική προσπάθεια, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν υφίσταται καν δομή διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης ή της μικρο επιχειρηματικότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα στην Κρήτη. Αντίθετα, υπάρχουν πολλά αξιόλογα υβριδικά και πανελλαδικά προγράμματα οργανισμών που προσφέρονται σε ενδιαφερόμενους/νες ή και στοχευμένα στην Κρήτη.

Οι στρατηγικοί στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης, η πράσινη μετάβαση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η καταπολέμηση του εργασιακού αποκλεισμού και η προαγωγή της ισότητας των φύλων καθιστούν τις υποστηρικτικές δομές απαραίτητες ειδικά σε μία περίοδο που το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της Κρήτης μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Το 2022, μάλιστα, υπήρξαν νέες εξελίξεις και στον οργανισμό Woman Do Business.

Συγκεκριμένα, η συνιδρύτριά του, Έρη Παυλάκη, συνιδρύτρια και της start up “Star Sleep”, έγινε δεκτή στον Επιταχυντή (Accelerator) CapsuleT του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που έχει αναγνωριστεί ως το καλύτερο πρόγραμμα επιτάχυνσης στη Νότια Ευρώπη. Η ομάδα του Star Sleep απαρτίζεται από εξειδικευμένους συνεργάτες, όπως ο UI/UX Designer Νίκος Ματσάνκος, η Marketer Άννα Μαρία Αλογδιανάκη και ο Οικονομολόγος Παντελής Παπαναστασίου. Αφορμή για τη γνωριμία και τη συνεργασία τους ήταν η συνεισφορά μέσα από το Women Do Business, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την αξία της δικτύωσης και των συνεργειών.

Η ιδέα της διαδικτυακής πλατφόρμας “Star Sleep” απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη φύση και θα ήθελαν να βιώσουν μία εναλλακτική outdoor εμπειρία. Στην πλατφόρμα μπορεί όποιος-α επιθυμεί να κλείσει διανυκτέρευση σε ένα άνετο κρεβάτι πολυτελείας σε ανοιχτό χώρο (openair) και να βιώσει την εμπειρία ενός ξεκούραστου ύπνου κάτω από τον έναστρο ουρανό, σε προσιτές τιμές.

Το 87% των τουριστών επιθυμούν ένα πιο βιώσιμο τρόπο ταξιδιού. Παράλληλα, η Κρήτη μόνο, όπου θα ξεκινήσει η πιλοτική φάση, είχε 43 εκ. διανυκτερεύσεις την προηγούμενη χρονιά. Η διαδικτυακή πλατφόρμα “Star Sleep” προσφέρει την προσβασιμότητα σε μία μοναδική εμπειρία, όπως και τη δυνατότητα της επαφής με τη φύση, με ένα εναλλακτικό και βιώσιμο τρόπο.
Η ομάδα της “Star Sleep” ακολουθεί ήδη μια σειρά εκπαιδεύσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν εργαστήρια, συνεδρίες καθοδήγησης, εκδηλώσεις και συναντήσεις. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες εξωστρέφειας, όπως η συμμετοχή στις μεγάλες Εκθέσεις Τουρισμού Philoxenia (18-20.11 στη Θεσσαλονίκη) και Χenia – Metropolitan expo (26-28.11 στην Αθήνα) προκειμένου να ενισχυθεί η δικτύωση και η σύνδεσή της στην αγορά.

H εν λόγω εμπειρία προσφέρεται ήδη σε προορισμούς εκτός Ελλάδας, σε αρκετά υψηλές τιμές. Η start up “Star Sleep”, με αφετηρία την Ελλάδα και άμεσο στόχο της τα επόμενα χρόνια να επεκταθεί διεθνώς, ήδη συγκεντρώνει θετικά σχόλια. Το launch της ‘Star Sleep’ προβλέπεται τον Μάιο του ’23.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους «Star Sleep Hosts» να καταχωρήσουν ανεκμετάλλευτους ιδιωτικούς χώρους που είναι διαθέσιμοι, δημιουργώντας επιπρόσθετο εισόδημα από τη φιλοξενία τουριστών, από Ελλάδα και εξωτερικό, που επιθυμούν να βιώσουν την πρωτότυπη εμπειρία. Η έναρξη μιας επιχείρησης στον τομέα της φιλοξενίας θα απαιτούσε αυξημένο αρχικό κόστος επένδυσης, σε αντίθεση με το επιχειρηματικό μοντέλο της start up. Η “Star Sleep” θα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής στους Star Sleep Hosts για την ασφάλεια και το στήσιμο της νέας αυτής δραστηριότητας τους.

Ως Women Do Business ευχόμαστε ολόθερμα πολλές επιτυχίες σε κάθε γυναίκα που επιχειρεί. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε κάθε φορά τις ιδέες των γυναικών του δικτύου μας ώστε να γίνουν πράξη.

Η υποστήριξη βοηθάει κυρίως να προσπερνούμε καθημερινά το εμπόδιο της προσβασιμότητας από τη νησιωτική Κρήτη στην ηπειρωτική Αθήνα, όπου υλοποιούνται αντίστοιχα επιτυχημένα προγράμματα, δικτυώνοντας εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενες, mentors και mentees.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος